Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρώτη προσευχή στο μετζίτ του Μπιλάλ Αγά στα Βαρώσια

Offsite Team -
23.07.2021 - 19:40

Πρώτη προσευχή στο μετζίτ του Μπιλάλ Αγά στα Βαρώσια

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η πρώτη προσευχή στο μετζίτ του Μπιλάλ Αγά, μετά τα εγκαίνιά του, στα Βαρώσια, στην παρουσία του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, του Τούρκου «πρέσβη» στο ψευδοκράτος Αλί Μουράτ Μπαστσερί, του «δημάρχου» Αμμοχώστου Ισμαήλ Αρτέρ, στρατιωτικών αξιωματούχων και κόσμου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε δήλωσή του ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε στους εορτασμούς για την τουρκική εισβολή και για την εορτή των Θυσιών στην παρουσία του Τούρκου Προέδρου, ενώ ανέφερε ότι στάληκαν «σημαντικά μηνύματα στον κόσμο για το μέλλον του τ/κ λαού και του αγώνα τους για ύπαρξη σε αυτή τη γη».

Για το μετζίτ είπε ότι το χρησιμοποιούσε το ίδρυμα Μπιλάλ Αγά και οι «προγονοί μας πολλά χρόνια πριν».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ανέφερε τέλος ότι τα Βαρώσια ανοίγουν σιγά σιγά για δημόσια χρήση και ότι η πολιτική αυτή στοχεύει στην εξάλειψη αδικιών και στο άνοιγμα της περιοχής που παραμένει κλειστή για 47 χρόνια.

ΚΥΠΕ

Στο 110% της κανονικής η βροχόπτωση για τον Ιούνιο

Offsite Team -
27.06.2022 - 12:30

Στο 110% της κανονικής η βροχόπτωση για τον Ιούνιο

Thumbnail
Βροχερός ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού στην Κύπρο

Στο 110% της κανονικής για τον μήνα Ιούνιο ανήλθε η μέση ποσότητα βροχόπτωσης στις ελεύθερες περιοχές από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 9.00 το πρωί της 25ης Ιουνίου, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε την Πέμπτη το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης την ίδια περίοδο ανήλθε στα 6,6 χιλιοστά, ενώ η κανονική βροχόπτωση για ολόκληρο τον μήνα ανέρχεται στα 6 χιλιοστά.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης κατά την εν λόγω περίοδο σημειώθηκε στη Λευκωσία (Αθαλάσσα) με 44,3 χιλιοστά (633% της κανονικής), στα Πλατάνια με 40,3 χιλιοστά (296% της κανονικής), στο Γεφύρι Παναγιάς με 16,8 χιλιοστά (168% της κανονικής) και στην Αθηένου με 16,1 χιλιοστά (196% της κανονικής).

Αντίθετα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Τμήματος Μετεωρολογίας, από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τις 25 του ίδιου μήνα δεν καταγράφηκε βροχόπτωση στην Πόλη Χρυσοχούς, την Πάνω Παναγιά, τον Σταυρό της Ψώκας και το Κελλάκι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home