Πρωτοσέλιδα σήμερα (11/1): Τύπος & Online

Πρωτοσέλιδα σήμερα (11/1): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 11/01/2022

Η σημερινή συνάντηση των επιδημιολόγων με το Υπουργείο Υγείας για τη λήψη ή όχι περαιτέρω μέτρων για αναχαίτιση της πορείας της πανδημίας, η επιστροφή των μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία και η υποβολή υποψηφιότητας του Προέδρου του ΔΗΣΥ στο κόμμα για την προεδρία της Δημοκρατίας δεσπόζουν στα φύλλα των εφημερίδων σήμερα. Προβάλλονται επίσης το διπλό θανατηφόρο στο Παραμάλι, η ανάληψη του Υπουργείου Εξωτερικών από τον Ιωάννη Κασουλίδη, οι καταρρακτώδεις βροχές και άλλα θέματα.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Ακίνητα: Σταθεροποίηση με ελαφρά ανοδικές τάσεις το 2022

2/ Κεντρική Τράπεζα: Θετικοί οι ρυθμοί ανάπτυξης μέχρι και το 2024

3/ Ακυρώθηκε το 95% των γάμων και βαφτίσεων μέσα σε 3 βδομάδες

4/ IDEA: Ποιες επιχειρηματικές ιδέες θα στηρίξει και πώς

 

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Ξεκίνησε η πτώση του κορωνοϊού» γράφει ότι την περασμένη βδομάδα φτάσαμε στην κορύφωση του πέμπτου κύματος της πανδημίας και τις τελευταίες μέρες ξεκίνησε η κάθοδος. Προβάλλει αλλού το θάνατο των δύο αχώριστων φίλων, Πρόδρομου Θεμιστοκλέους και Αβραάμ Αλεξάνδρου χθες κοντά στο Παραμάλι, καθοδόν για το νυχτοκάματο. Αιτία του δυστυχήματος ήταν οι άσχημες καιρικές συνθήκες.  Γράφει επίσης ότι ο Ιωάννης Κασουλίδης επιστρέφει και αντικαθιστά στο ΥΠΕΞ τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Μαζεμένες παραιτήσεις Κοινοταρχών - ΟΧΙ εκλογές λέει το ΥΠΕΣ

2/ Γέμισαν ξανά με Self test τα φαρμακεία

3/ Αναλαμβάνει τα ηνία του Υπουργείου Εξωτερικών ο Κασουλίδης

4/ Δεν καλοβλέπουν μείωση καραντίνας σε 5 ημέρες

Ο «Πολίτης» στο πρωτοσέλιδό του με κύριο τίτλο «Έκανε το βήμα ο Αβέρωφ με άνοιγμα προς το Κέντρο» και γράφει ότι είναι δύσκολη πλέον η πρόσβαση του Νίκου Χριστοδουλίδη στη βάση του ΔΗΣΥ.  Γράφει επίσης ότι με την ελπίδα ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας θα βελτιωθεί σταδιακά, επιδημιολόγοι και Υπουργείο Υγείας αναμένουν να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της τελευταίας δέσμης μέτρων προτού προβούν σε εισηγήσεις για νέους περιορισμούς. Γράφει αλλού ότι ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εμπορίου αναμένεται να τεθεί σήμερα η πρόταση του ΑΚΕΛ για προστασία και μικρών επιχειρήσεων.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Ξεκινά μάχη για συμμαχίες» γράφει ότι με έντονο φλερτ προς τα κόμματα του Κέντρου και ιδιαίτερα προς το ΔΗΚΟ ξεκίνησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου την πορεία του ως ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ για την προεδρία της Δημοκρατίας.  Γράφει επίσης ότι αποφάσεις και μέτρα τίθενται στο τραπέζι με στόχο τη συνέχιση των μαθημάτων με φυσική παρουσία. Γράφει αλλού ότι συνολικά 5.222 εξώδικα ‘έκοψαν’ οι τέσσερις κινητές κάμερες τις πρώτες εννιά μέρες λειτουργίας με πραγματικές καταγγελίες.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Χάος με το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να δίνονται λύσεις» γράφει ότι εκατοντάδες οι απουσίες χθες με 7,18% των εκπαιδευτικών και 18,4% των μαθητών να μένουν σπίτι και το Υπουργείο Παιδείας να είναι ανέτοιμο. Αλλού γράφει ότι κινδύνεψαν ζωές από τις σφοδρές βροχές και τα ορμητικά νερά χθες. Γράφει επίσης ότι τροπολογία από την αντιπολίτευση για αφαίρεση του δικαιώματος πρόσβασης στη βάση δεδομένων «Άρτεμις» και στη βάση δεδομένων του Τμήματος Κτηματολογίου για περιπτώσεις εγγυητών σε υπό διαχείριση δάνεια, παρόχων εξασφάλισης σε τέτοια δάνεια και των συνδεδεμένων με τους δανειολήπτες προσώπων δεν έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση.  

Η αγγλόγλωση “Cyprus Mail” με κύριο τίτλο «Ο αρχηγός του ΔΗΣΥ υπέβαλε την υποψηφιότητά του» αναφέρεται στην υποβολή της υποψηφιότητας του Αβέρωφ Νεοφύτου για την προεδρία της Δημοκρατίας ενώπιον του κόμματός του, ο οποίος δήλωσε με αυτοπεποίθηση ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές. Αλλού γράφει ότι μέχρι το 20% των μαθητών και εκατοντάδες καθηγητές έμειναν σπίτι χθες που άνοιξαν τα σχολεία στη δημοτική και μέση εκπαίδευση μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Προβάλλει επίσης τη διάσωση άνδρα το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από τα νερά μετά τις καταρρακτώδεις βροχές.

ΚΥΠΕ

Home