Πρωτοσέλιδα σήμερα (12/5): Τύπος & Online

Πρωτοσέλιδα σήμερα (12/5): Τύπος & Online

Επισκόπηση Ειδήσεων 12 Μαίου 2021

Τα προβλήματα που συνεχίζονται στα rapid tests για απόκτηση του SafePass, οι δηλώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας, η σημερινή υποβολή υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές, η κατάθεση της `Αννυς Σιακαλλή στην ερευνητική επιτροπή που εξετάζει τα «χρυσά διαβατήρια» και άλλα προβάλλονται στα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

 

 Η «Αλήθεια» στο πρωτοσέλιδό της με κύριο τίτλο «Ντροπή, κύριοι….» προβάλλει τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος χρησιμοποίησε αυστηρή γλώσσα προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Γράφει επίσης ότι οι Βρετανοί θέλουν Ευρώπη (και Κύπρο) στην πράσινη λίστα. Αλλού αναφέρει ότι σύμφωνα με άλλη μια δημοσκόπηση, ο ΔΗΣΥ βλέπει πρωτιά στις εκλογές με διαφορά 2% από το ΑΚΕΛ.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Εξομάλυνση στα rapid tests, τα ίδια καμώματα η Πύλη» γράφει ότι δεν λέει να αλλάξει η κατάσταση όσον αφορά την Πύλη Εμβολιασμού με την ταλαιπωρία των πολιτών να συνεχίζεται. Αλλού προβάλλει την κατάθεση της πρώην διευθύντριας του Τμήματος Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Άννυ Σιακαλλή η οποία είπε ότι ο πρώην ΥΠΕΣ Νεοκλής Συλικιώτης την καταδίωκε.  Αλλού αναφέρεται στη σημερινή υποβολή υποψηφιοτήτων στις βουλευτικές εκλογές όπου υπάρχει ρεκόρ υποψηφίων.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Μπλόκαρε και το ΓεΣΥ η Πύλη» προβάλλει την οργή γιατρών και ασθενών για αλυσιδωτές επιπτώσεις λόγω της σύνδεσης με την πλατφόρμα. Αλλού αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Χρίστος Κληρίδης επιμένει ότι το SafePass είναι αντισυνταγματικό. Γράφει επίσης ότι στα δόντια τοκογλύφων βρέθηκαν απελπισμένοι καταστηματάρχες με αποτέλεσμα να ξεπουλούν περιουσίες για να γλυτώσουν απειλές.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS 

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Χωρίς επιπρόσθετη στήριξη οι ΜμΕ βάζουν λουκέτο» γράφει ότι το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει προτάσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαζομένους. Αλλού αναφέρει ότι τα ευχολόγια και οι διακηρύξεις για ήρωες και ηρωίδες δεν έχουν απολύτως καμία σημασία εάν δεν συνοδεύονται από πράξεις αναγνώρισης του έργου των νοσηλευτών που διαχειρίστηκαν κυρίως μόνοι την πανδημία. Γράφει επίσης ότι ολοκληρώνουν το περιβαλλοντικό έγκλημα στην παραλία ΣΟΔΑΠ.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο θέμα της με τίτλο «Υπόσχεση για αλλαγή ενώ προχωρά αργά το SafePass» γράφει ότι ο τεράστιος αριθμός των rapid tests που χρειάζεται για το SafePass συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα. Προβάλλει επίσης τον εμβολιασμό αθλητών και αξιωματούχων του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Γράφει επίσης ότι η πρώην διευθύντρια του Τμήματος Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Άννυ Σιακαλλή κατέθεσε ότι η πολιτική παρέμβαση στο θέμα των διαβατηρίων για επίσπευση της έκδοσής τους, ήταν σύνηθες φαινόμενο.

(ΚΥΠΕ)

Home