Πρωτοσέλιδα σήμερα (13/5): Τύπος & Online

Πρωτοσέλιδα σήμερα (13/5): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 13/05/2021

Η υποβολή χθες των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές και η υπόθεση του ονόματος του ΑΚΕΛ στο ψηφοδέλτιο και της προσφυγής στο εκλογοδικείο, είναι το βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Προβάλλεται επίσης η δήλωση ειδικών για 3η δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό και η επιδημιολογική εικόνα, καθώς και η τεταμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Κρουαζιέρες: Στις 20 Ιουνίου οι πρώτοι επιβάτες στην Κύπρο

2/ Ανάλυση Πέμπτης: Εντυπωσιακός ο τζίρος τεχνολογικών μετοχών ΗΠΑ

 

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Τορπίλη ‘Αντρου στις εκλογές» και γράφει ότι το ΑΚΕΛ είναι το μοναδικό κόμμα "που επέλεξε πόλεμο" και φιλοξενεί τις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι το κόμμα θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα. Αλλού αναφέρει πως όλοι ελπίζουν ότι θα κάνουν τη διαφορά στις βουλευτικές εκλογές και φιλοξενεί τις δηλώσεις αρχηγών κομμάτων κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων. Η «Α» σε άλλο της θέμα αναφέρει ότι χθες καταγράφηκαν άλλοι 2 θάνατοι και 260 νέα περιστατικά κορωνοϊού και το ποσοστό θετικότητας διαμορφώνεται στο 0,47%.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ 7 αντάρτες σε Λευκωσία, Λεμεσό & Λάρνακα - Πως εκλέγονται

2/ Συζήτηση και στην Κύπρο για μόνο 1 δόση εμβολίου σε όσους νόσησαν

3/ 658 υποψήφιοι για τις Βουλευτικές - Αναλυτικά ανα επαρχία

 

«Υποψήφιοι για όλα…τα γούστα» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει πως υποβλήθηκαν 658 υποψηφιότητες που αποτελεί ρεκόρ και προβάλλει και το θέμα με το όνομα του ΑΚΕΛ και τις δηλώσεις του ΓΓ του κόμματος. Αλλού αναφέρει ότι λόγω των μεταλλάξεων μελετάται και η χορήγηση 3ης δόσης του εμβολίου για COVID-19. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλει την νέα νομοθεσία που αποτελεί ασπίδα προστασίας για τους καταναλωτές.  

Κάτω από τον τίτλο «Πάμε για τρίτη δόση εμβολίου» «Ο Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι για μακροβιότερη ανοσία και προστασία από μεταλλάξεις θα γίνεται και 3η δόση. Αλλού γράφει ότι μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων στο Ισραήλ και κλιμακώνεται η βία. Ο «Φ» αναφέρει επίσης ότι κατά τις εργασίες για το ΣΑΛΑ ανακαλύφθηκε τμήμα του αρχαίου υδραγωγείου της Αμαθούντας.  

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Πορεία προς την κάλπη, ογκούται η απαίτηση για αλλαγή» και γράφει πως το ΑΚΕΛ καταθέτει ενώπιον του λαού δυναμικό ψηφοδέλτιο και φιλοξενεί δηλώσεις του ΓΓ του κόμματος ότι το ΑΚΕΛ παραμένει συνεπής δύναμη για επανένωση και δύναμη για τα λαϊκά στρώματα. Αλλού αναφέρει πως μεγάλο ποσοστό Κυπρίων ανησυχεί για ανεργία, μειώσεις μισθών και ακρίβεια. Η «Χ» αλλού προβάλλει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και γράφει για ωμή βία κατά των Παλαιστινίων.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ κάτω από τον τίτλο «659 υποψήφιοι για μόνο 56 έδρες» αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι υποβλήθηκε μεγάλος αριθμός υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές. Αλλού προβάλλει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και αναφέρει ότι η κρίση ξεφεύγει από τον έλεγχο. Η εφημερίδα αλλού προβάλλει τις ανησυχίες της Birdlife για κυνήγι προστατευόμενων πτηνών στην Κύπρο.

(ΚΥΠΕ/Brief)

Home