Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρωτοσέλιδα σήμερα (13/8): Τύπος & Online

Offsite Team -
13.08.2022 - 09:45

Πρωτοσέλιδα σήμερα (13/8): Τύπος & Online

Thumbnail
Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 13 Αυγούστου 2022

Η αντιπαράθεση του Νίκου Χριστοδουλίδη με το ΡΙΚ, η έρευνα για τα «κόκκινα» δάνεια των πολιτικώς εκτεθειμένων προσώπων, η πτώση των τιμών των καυσίμων, η υπόθεση των ύποπτων λογισμικών παρακολούθησης και οι αλληλοκατηγορίες Ρωσίας-Ουκρανίας για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλουν οι εφημερίδες του Σαββάτου.

Η «Αλήθεια» στο κύριό της θέμα με τίτλο «Τον άδειασε το ΡΙΚ» γράφει ότι ο τέως Υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατηγόρησε το ΡΙΚ ότι «παρεμβαίνει στην εκλογική διαδικασία, κατά τρόπο απαράδεκτο», με το κρατικό κανάλι να απαντά ότι «δεν έγινε οποιαδήποτε αναφορά για μη συμμετοχή στα ντιμπέιτ». Αλλού γράφει ότι υπάρχει ένδειξη συνέχισης της πτωτικής πορείας της τιμής των καυσίμων, λόγω της σημαντικής πτωσης στις τιμές των διυλιστηρίων του εξωτερικού. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην εκτίμηση του παραγωγικού κλάδου του χαλλουμιού πως δεν κινδυνεύει η εξαγωγική αποτελεσματικότητα της Κύπρου λόγω της απόφασης των Τ/κ να κτυπήσουν την πόρτα της Ρωσίας.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

  1.  Πόσο κοστίζει να ενοικιάσεις σε φοιτητική εστία στην Κύπρο
  2.  Αγγίζουν το 90% οι πληρότητες των ξενοδοχείων το τριήμερο
  3.  RANKING: Ο κίνδυνος φτώχειας σε κάθε χώρα της Ευρώπης

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Έθαψαν την έρευνα για τα ''κόκκινα'' των ΠΕΠ», γράφει στο κύριό του θέμα ότι δεκαπέντε μήνες μετά την εκλογή της νέας Βουλής το θέμα των "κόκκινων" δανείων που συνήψαν πολιτικώς εκτεθειμένα πρόσωπα παραμένει "ξεχασμένο" και ότι η επιλογή ελεγκτικού οίκου για τη διενέργεια έρευνας δεν προχώρησε. Αλλού αναφέρεται στην απόφαση του Νίκου Χριστοδουλίδη «να τραπεί σε φυγή από τα debates του Σεπτέμβρη». Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό στην Τουρκία επιδεινώνονται, αυξάνοντας τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων για τη δική τους δυσπραγία.

«Ο Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Ποινικές ευθύνες για τον Θανάση» και γράφει ότι τελείωσαν οι έρευνες των δύο ποινικών ανακριτών που διερευνούν τον θάνατο του στρατιώτη Θανάση Νικολάου το 2005 και ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου κατατίθεται πόρισμα στο οποίο καταλογίζονται ποινικές ευθύνες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δημοσιεύθηκαν νέες φωτογραφίες Ελληνοκυπρίων που συνελήφθησαν από τον τουρκικό στρατό στη Λάπηθο τον Αύγουστο του 1974. Αλλού γράφει ότι θα δοθούν απαντήσεις στην Ιταλία για τον θάνατο του 27χρονου καταδρομέα Παναγιώτη Γιαννιού.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

  1.  Τα debates άναψαν ξανά... φωτιές στον Προεκλογικό - Όλο το στόρι
  2.  Αρχίζουν τα πρόστιμα για τα ηλεκτρικά πατίνια - Τα ποσά
  3.  Με περιβαλλοντική μελέτη πλέον τα εργοστάσια για ασφαλτικά
  4.  Ώρα για εκδρομή; Οι καταρράκτες που πρέπει να επισκεφθείτε

 

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Δεν υπέγραψε μείωση των φόρων στον ηλεκτρισμό και στα καύσιμα ο Πρόεδρος», αναφέρεται στο κύριό της θέμα στην απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη να προχωρήσει σε αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο των δύο νομοθεσιών που αφορούν τη μείωση του ΦΠΑ. Αλλού αναφέρεται στις αλληλοκατηγορίες Ρωσίας-Ουκρανίας για "επικίνδυνα παιχνίδια" με τα πυρηνικά εργοστάσια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης "τα ρίχνει στο ΡΙΚ, με τον πρόεδρο του Ιδρύματος να τον διαψεύδει".

Υπό τον τίτλο «Συναγερμός από τον βομβαρδισμό πυρηνικού εργοστασίου», η αγγλόγλωσση "Cyprus Mail" γράφει στο κύριό της θέμα ότι η Ρωσία και η Ουκρανία αλληλοκατηγορήθηκαν την Παρασκευή ότι διακινδυνεύουν την καταστροφή με τον βομβαρδισμό του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ανακάλυψη οχυρού στον τύμβο της Λαόνας, στην Πάφο. Αλλού γράφει ότι οι μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Frontex.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Καθημερινή», η οποία κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα, υπό τον τίτλο «Στα γρανάζια του Μεγάλου Αδελφού», γράφει στο κύριό της θέμα ότι η ΕΕ ζητεί διαφάνεια από την Κύπρο γύρω από τον ρόλο της στην αγορά των ύποπτων λογισμικών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην αύξηση που σημείωσε ο τζίρος στα εμπορικά κέντρα το πρώτο εξάμηνο του 2022. Αλλού γράφει ότι όσα δεν κατορθώνει να πετύχει η Λευκωσία κατα της Τουρκίας, ενδέχεται να δρομολογηθούναό κράτη-μέλη της ΕΕ και από κοινοτικούς κύκλους όχι λόγω του Κυπριακού και κυπρογενών ζητημάτων, αλλά λόγω τη στάσης της Άγκυρας έναντι της Μόσχας.

ΚΥΠΕ

 

Home