Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρωτοσέλιδα σήμερα (13/9): Τύπος & Online

Offsite Team -
13.09.2022 - 08:27

Πρωτοσέλιδα σήμερα (13/9): Τύπος & Online

Thumbnail
Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 13 Σεπτεμβρίου 2022

Η έναρξη της δίκης για την υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων και όσα έφερε στο φως το δίκτυο Al Jazeera, η μάστιγα των κλοπών καταλυτών οχημάτων και οι άδειες για ελλιμενισμό πολυτελών σκαφών σε αλιευτικό καταφύγιο είναι τα κύρια θέματα που προβάλλει ο κυπριακός Τύπος της Τρίτης. Σε άλλα θέμα γίνεται αναφορά στις νέες απειλές Τσαβούσογλου, στην έναρξη λειτουργίας των δημοτικών σχολείων και τα προβλήματα, στον διορισμό νέου Ρώσου Πρέσβη και τα ψηλά ενοίκια για τους φοιτητές.  

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Η «Αλήθεια» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Μάστιγα η κλοπή καταλυτών οχημάτων», γράφει ότι μεγάλο πονοκέφαλο για την Αστυνομία αποτελούν τα εισαγόμενα κυκλώματα. Αλλού γράφει ότι πρώτη εμφάνιση στο Κακουργιοδικείο για την υπόθεση Al Jazeera  έκαναν χθες Συλλούρης, Τζιοβάννης, Πιττάτζης και Αντωνίου. Σε άλλο θέμα με τίτλο «Έχει φαγούρα ο Έλληνας», αναφέρεται στις απειλές Τσαβούσογλου ότι οι Έλληνες θα υποστούν τις συνέπειες μετά τη δήλωση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

 

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Πρόθεση αμφισβήτησης της δικαστικής διαδικασίας», γράφει ότι οι συνήγοροι των κατηγορουμένων για την υπόθεση Al Jazeera  έθεσαν θέμα για δημοσίευμα του «Π», ζητώντας ακόμα και ποινική δίωξη δημοσιογράφων. Αλλού γράφει ότι εντύπωση αλλά και έκπληξη αποτελεί η κίνηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να διορίσει στη θέση του νέου πρέσβη της χώρας στη Λευκωσία τον κρατικό αξιωματούχο Μουράτ Ζιαζίκοφ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με θετικό πρόσημο αναμένεται ο τουρισμός και τον Σεπτέμβριο.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Πήγαν με δέκα δικηγόρους», γράφει ότι κάθε άλλο παρά τυπική ήταν η χθεσινή δικαστική διαδικασία για την υπόθεση με τον Αλ Τζαζίρα και δύο πολιτογραφηθέντες. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ελλείψεις σε συνοδούς και σε ώρες εκπαιδευτικών καθώς και προβληματικό καθεστώς εργοδότησης στα σχολείο ΔΡΑΣΕ, επιφύλασσε η επιστροφή στα δημοτικά. Αλλού γράφει ότι εντός 40 ημερών θα εκδίδονται ηλεκτρονικά πολεοδομικές άδειες για αναπτύξεις πέραν της διπλοκατοικίας.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Έδιωξαν ψαράδες για να βολέψουν κότερα επιχειρηματιών», αναφέρεται σε ρουσφέτια με τις θέσεις στο αλιευτικό καταφύγιο που δόθηκαν για σκάφη πολυτελείας. Αλλού αναφέρεται σε κυκλοφοριακά χάος στην Πάφο με 4 κεντρικούς άξονες να έχουν κλείσει. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα απρόσιτα ενοίκια στραγγαλίζουν τους φοιτητές.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ποινικές διώξεις για τα χρυσά διαβατήρια σε τέσσερεις», αναφέρει ότι τέσσερεις κατηγορούμενοι για εμπλοκή στο σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων θα βρεθούν σε δίκη στο Κακουργιοδικείο στις 26 Οκτωβρίου. Αλλού γράφει ότι η σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς πρωτόκολλα για τον COVID-19. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τη Βασίλισσα.

(ΚΥΠΕ/BRIEF/OFFSITE NEWS)

Home