Πρωτοσέλιδα σήμερα (1/8): Τύπος & Online

Πρωτοσέλιδα σήμερα (1/8): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 01/08/2021

Το θέμα του ανοίγματος μέρος των Βαρωσίων παρά τις διεθνείς αντιδράσεις και προτροπές του Συμβουλίου Ασφαλείας και της ΕΕ, οι προοπτικές επανέναρξης του διαλόγου για λύση του Κυπριακού, ο τερματισμός από σήμερα των δωρέαν rapid test για τον γενικό πληθυσμό, η επικράτηση στην κοινότητα της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού καθώς και η αύξηση στην τιμή των καυσίμων είναι μεταξύ των θεμάτων που κυριαρχούν στον κυριακάτικο Τύπο.

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Άδειες κυνηγίου:Όσα αλλάζουν από σήμερα – To κόστος ανά κατηγορία

2/ ΑΝΑΛΥΣΗ: Γιατί η Βουλή συζητά διαρκώς για τις εκποιήσεις;

3/ Αυτά αλλάζουν με τα μέτρα από σήμερα - Rapid Τest και Safepass

4/ Αλλάζει νομικό καθεστώς η ΚΕΔΙΠΕΣ και γίνεται BAD BANK

5/ Τα συμφέροντα της Κύπρου είναι με Βρετανία, Ισραήλ και ΝΑΤΟ

6/ ΑΠΟΨΗ: Το ΓΣΠ έχει ανάγκη το ΑΠΟΕΛ και το ΑΠΟΕΛ το ΓΣΠ 

7/ ΑΠΟΨΗ: Βρίθουμε πολιτικούς και πάσχουμε από ηγέτες

8/ Είσαι αντιεμβολιαστής ή εμβολιάστηκες και σε έχουν «τσιπάρει;»

 

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Προχωρούν απτόητοι» και γράφει ότι οι κατοχικές αρχές παρά τις διεθνείς αντιδράσεις και την τοποθέτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, προχωρούν χωρίς αναστολές στην υλοποίηση των σχεδιασμών τους για τα Βαρώσια, όπως κατέγραψε σε επίσκεψή της η εφημερίδα. Γράφει επίσης ότι το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η παραλλαγή Δέλτα επικρατεί πλήρως στην κοινότητα.  Προβάλλει επίσης ότι οι κυπριακές συστημικές τράπεζες Κύπρου, Ελληνική και RCB άντεξαν στα stress test.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Δημοτικές: Άναψαν μηχανές τα κόμματα αλλά αναμένουν Σεπτέμβριο

2/ Σχεδόν παντού safepass από σήμερα / Έτσι θα δράσει η Αστυνομία

3/ Τα εφημερεύοντα φαρμακεία σήμερα Κυριακή - Rapid test έως €10

4/ Αυστηρότερα μέτρα από σήμερα - Αναλυτικά τι αλλάζει

5/ Καιρός να πούμε «bye-bye»

6/ Ο ΕΦΕΤΗΣ: Οι πρώτοι 3 υποψήφιοι για το 2023 που σκέφτεται το ΑΚΕΛ

 

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Η πανδημία άλλαξε τους καταναλωτικούς δείκτες» αναφέρεται σε στοιχεία της RetailZoom για την αγοραστική συμπεριφορά από τον Μάρτιο του 2020 και αναφέρει ότι ο αριθμός των καλαθιών που πέρασαν από το ταμείο μειώθηκε κατά 5,4% αλλά το μέσο ύψος αυξήθηκε κατά 20%, σε 42,35 ευρώ από 35,30 την περίοδο πριν από την πανδημία. Αλλού αναφέρει ότι δόθηκαν τρεις άδειες οπλοφορίας για τους φρουρούς ασφαλείας του «πολυεκατομμυριούχου φίλου του Προέδρου Αναστασιάδη» Αντρεϊ Ντασίν. Ο «Π» γράφει επίσης ότι ελλιπής είναι η ενημέρωση πολιτών που δεν γνωρίζουν ελληνικά για το πλάνο της Κυβέρνησης.  

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Οι δύο όροι του Ερντογάν» γράφει ότι η Άγκυρα θέτει δύο προϋποθέσεις, πρώτο την εκ προοιμίου αναγνώριση της κυριαρχικής ισότητας και ίσου διεθνούς καθεστώτος του ψευδοκράτους και δεύτερο τη διασφάλιση του καθεστώτος των Τουρκοκυπρίων την επόμενη μέρα μιας αποτυχίας. Προβάλλει επίσης ότι δέκα επιστήμονες μέσω της πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας Συνδέσμου Ασθενών απαντούν επώνυμα σε όλες τις ερωτήσεις των πολιτών. Προβάλλει αλλού συνέντευξη στον «Φ» του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασσόλι ο οποίος καλεί την Τουρκία να αναστρέψει τις ενέργειές της στα Βαρώσια.  

Η «Κυριακάτικη Χαραυγή» στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Ρίχνουν τα Ταμεία Προνοίας στα νύχια των ασφαλιστικών» και γράφει ότι θέτουν σε κίνδυνο τις αποταμιεύσεις των εργαζομένων για χάρη του μεγάλου κεφαλαίου. Προβάλλει επίσης ότι από σήμερα όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test είτε για σκοπούς εξασφάλισης SafePass είτε για άλλο λόγο θα πρέπει να πληρώνουν το κόστος της εξέτασης. Αλλού αναφέρει ότι είναι δυσανάλογο το βάρος της πανδημίας στους ‘ώμους’ των δημοσίων νοσηλευτηρίων.  

Η αγγλόγλωσση “Sunday Mail” κάτω από τον τίτλο «Γραμμές μάχης στον καυγά για τις εκποιήσεις» γράφει ότι επικριτές αναφέρουν πως τα περισσότερα δάνεια χρονολογούνται από την εποχή πριν από την πανδημία. Αλλού προβάλλει χθεσινές επισκέψεις ατόμων στο Βαρώσι. Προβάλλει επίσης τη δήλωση του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα ότι εκείνοι που δεν θέλουν να εμβολιαστούν θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα των rapid test, τα οποία από σήμερα δεν είναι δωρεάν για τον γενικό πληθυσμό.

H εβδομαδιαία «Η Καθημερινή της Κυριακής» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το Βαρώσι άνοιξε τον προεκλογικό» γράφει ότι οι εξελίξεις στο Βαρώσι, σε συνδυασμό με τη δεδηλωμένη απόφαση του Νίκου Αναστασιάδη να μην επαναδιεκδικήσει τρίτη θητεία, ανάβουν το πράσινο φως για την προεδρολογία του 2023. Προβάλλει επίσης ότι με την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, φαίνεται ότι ανοίγει ξανά τις πόρτες στον ολοκληρωτισμό των Ταλιμπάν.  Η «Κ» παρουσιάζει επίσης την επιστολή της μόνιμης αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΗΕ Μαρίας Θεοφίλη, με την οποία καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Αγκύρας για τα νησιά του Αιγαίου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η εβδομαδιαία «Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Η Σπέχαρ ήθελε ευρεία έννοια της ΔΔΟ» γράφει ότι δεν ήταν μόνο οι Βρετανοί στο παρασκήνιο του δεύτερου προσχεδίου για το ψήφισμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Αλλού γράφει ότι όλοι το γνώριζαν για την Αμμόχωστο, το είχαν πει χαρτί και καλαμάρι οι Τούρκοι σε Αθήνα, Λευκωσία, ΟΗΕ και ΕΕ με τον καθένα να παίζει διαφορετικούς αλλά συνένοχους ρόλους. Σε άλλη στήλη γράφει ότι για τα καύσιμα, ενώ πέρσι έκαναν ‘διάλειμμα’, φέτος γεμίζουν από τα κατεχόμενα.

(ΚΥΠΕ/Brief)

Home