Πρωτοσέλιδα σήμερα (18/01): Τύπος & Online

Πρωτοσέλιδα σήμερα (18/01): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 18/01/2022

Η κατάρρευση του σχεδιασμού του Eastmed και οι δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη ότι οι ενεργειακοί σχεδιασμοί θα υλοποιηθούν κατά τον προσφορότερο τρόπο, τα μηνύματα ότι η πανδημία οδεύει προς το τέλος της, την Άνοιξη, η κατάσταση με τα επιχειρηματικά φωτοβολταϊκά πάρκα και η εισαγωγή του “test to stay” με κινητές μονάδες καθημερινά στα σχολεία, είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Ξενοδόχοι: «Επιστολή SOS» σε Ζέτα & Πετρίδη - Θέλουν προσωπικό

2/ Παιδεύονται οι βιομήχανοι – Σκέψεις για One Stop Shop

3/ 10ετές Ομόλογο: Οι Σκανδιναβοί «μας έβαλαν στο μάτι» και αγόρασαν

4/ Κόκκινος: Το Υφυπουργείο ετοιμάζει στοχευμένες δράσεις για νέους

5/ Α. Καυκαλιάς: Γιατί δεν βολεύει η Άδεια Πατρότητας όπως είναι

 

 Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Την Άνοιξη θα έχουμε πάρει τη ζωή μας πίσω» γράφει ότι τα μηνύματα που έρχονται καθημερινά είναι ενθαρρυντικά ότι η πανδημία οδεύει προς το τέλος της, δύο περίπου χρόνια μετά που εμφανίστηκε στη ζωή μας. Αλλού γράφει ότι το “test to stay” εισάγεται οριστικά και αμετάκλητα με κινητές μονάδες καθημερινά στα σχολεία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη για τον αγωγό Eastmed, ο οποίος όπως είπε «ήταν στον αέρα από την αρχή».

 OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Όλοι στο Προεδρικό για Μεταρρύθμιση Δικαιοσύνης και Διαφθορά

2/ Δρ. Πολυνείκης: Δεν γίνεται γιατροί να ασχολούνται με γραφειακά

3/ Οριστικό εν μέσω αντιδράσεων το test to stay στα σχολεία

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Αντί φυσικού αερίου λόγια του… αέρα» γράφει ότι εν μέσω της κατάρρευσης του σχεδιασμού του Eastmed εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν είναι ρεαλιστική η υλοποίηση του, η Λευκωσία σημειώνει δια της προεδρίας ότι οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της θα υλοποιηθούν κατά τον προσφορότερο τρόπο. Αλλού γράφει ότι «αχτίδα φωτός» είναι το αντιικό χάπι κατά του κορωνοϊού που εισάχθηκε στην Κύπρο ενώ άρχισε η συνταγογράφηση του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κοινή παραδοχή είναι ότι το μεταναστευτικό είναι λερναία ύδρα.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Κακός αγωγός στο εσωτερικό» γράφει ότι η αμερικανική παρέμβαση, που στόχευε πρωτίστως στον τερματισμό των σχεδίων για τον EastMed, τον οποίο θεωρούν ως εστία πρόκλησης εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, αποδείχθηκε κακός αγωγός για το εσωτερικό μέτωπο. Αλλού γράφει ότι «Οδύσσεια» είναι οι αποζημιώσεις των θυμάτων Ορέστη ενώ κινητοποιούνται οι συγγενείς της Maricar πέντε χρόνια από τη δολοφονία της. Σε άλλο θέμα γράφει ότι «άνοιξαν τη Μακαρίου για οχήματα αλλά έμειναν κλειστά τα καταστήματα».  

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο « ‘Φέσι’ 7,5 εκ. ευρώ το χρόνο με εγγυημένα κέρδη για επιχειρηματικά φωτοβολταϊκά πάρκα» γράφει πως αντί να προκύψει όφελος για τους καταναλωτές προέκυψε «εγγυημένο κέρδος άνω των 7,5 εκ. ευρώ ετήσια στους ιδιοκτήτες των πάρκων».  Αλλού γράφει ότι «αφού τήρησαν σιγή ιχθύος» για τον Eastmed χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε για ‘εναλλακτικές λύσεις’. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πρόσφυγες ζουν στη μούχλα και την υγρασία στους προσφυγικούς συνοικισμούς.  

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα αναφέρεται στην κατάρρευση του σχεδιασμού του Eastmed και στις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για το θέμα, ο οποίος είπε ότι οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας θα υλοποιηθούν κατά τον προσφορότερο τρόπο, προς όφελος του καλώς νοουμένου συμφέροντος του λαού της Κύπρου και των φίλων συνεργαζομένων κρατών. Αλλού αναφέρεται στην γέννηση δύο φώκιων του σπάνιου είδους Monachus – monachus, στη περιοχή των θαλασσινών σπηλιών στην Αγία Νάπα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην εισαγωγή του αντιικού χαπιού κατά του κορωνοϊού στην Κύπρο.  

 

ΚΥΠΕ

Home