Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρωτοσέλιδα σήμερα (19/9): Τύπος & Online

Offsite Team -
19.09.2022 - 09:02

Πρωτοσέλιδα σήμερα (19/9): Τύπος & Online

Thumbnail
Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 19 Σεπτεμβρίου 2022

Η διαδικασία εισαγωγής ανοσοκατεσταλμένων στα νοσοκομεία μέσω Πρώτων Βοηθειών, η άρση του εμπάργκο από τις ΗΠΑ για πώληση όπλων στην Κύπρο και η συνακόλουθη σταδιακή αντικατάσταση του παλαιού ρωσικού οπλισμού της Εθνικής Φρουράς, το κυκλοφοριακό και τα έργα με τις αναμενόμενες αναπτύξεις στους χώρους της κρατικής έκθεσης, όπως και προεκλογικές δραστηριότητες υποψηφίων, είναι τα κύρια θέματα στον Τύπο σήμερα, Δευτέρα.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Σε κίνδυνο οι ζωές των ανοσοκατεσταλμένων» αναφέρεται στο κύριο της θέμα στι τι βίωσε η παιδίατρος Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου όταν η διαδικασία εισαγωγής του πατέρα της στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μέσω των Πρώτων Βοηθειών κράτησε 13 ώρες.  Γράφει επίσης ότι παρά το απαγορευτικό, οι σακούλες θα βρίσκονται και μετά τις 18/2/2023 στα ράφια σε συσκευασίες ρολά πολλών τεμαχίων, ενώ θα τερματιστεί η διάθεσή τους από τα ταμεία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αναλυτές εκτιμούν ότι οι προκλήσεις εναντίον Ελλάδας – Κύπρου από την Τουρκία θα συνεχιστούν και ενδεχομένως να αυξηθούν ενόψει των εκλογών στην Τουρκία.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

O Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Η άρση του εμπάργκο κόβει τους δεσμούς με τη Μόσχα» και γράφει ότι ότι μετά την άρση του εμπάργκο από τις ΗΠΑ, η κυβέρνηση προχωρεί στη σταδιακή αντικατάσταση του παλαιού ρωσικού οπλισμού της Εθνικής Φρουράς με γαλλικά μαχητικά, καθώς και με γερμανικά άρματα από τα πλεονάσματα της Ελλάδας, έχοντας επιλέξει πλευρά στην αντιπαράθεση Δύσης – Ανατολής. Αλλού αναφέρεται σε σιγή ιχθύος από την Εισαγγελία, Υπουργείο Δικαιοσύνης και Αστυνομία σε σχέση με την έρευνα στις Κεντρικές Φυλακές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η πρόσβαση στο σύστημα υγείας είναι δικαίωμα αρκεί κάποιος να είναι Κύπριος.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Κυκλοφοριακή ασφυξία» γράφει ότι σε τρεις φάσεις θα διεξαχθούν τα έργα μεταξύ 2025-2035 σχετικά με τις αναμενόμενες αναπτύξεις στους χώρους της Κρατικής Έκθεσης. Γράφει επίσης ότι στις 1300 σήμερα τοπική ώρα τελείται η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα είναι παρών στην τελετή. Γράφει σε άλλο θέμα ότι από αύριο στα Walk-In θα έχουν δικαίωμα ενισχυτικού εμβολίου όλοι όσοι είναι άνω των 50.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Μαυρογιάννης: Με την κοινωνία των πολλών και όχι των προνομιούχων» αναφέρεται σε απάντηση του Ανδρέα Μαυρογιάννη στις επικρίσεις ΔΗΣΥ πως δεν έχει επαφή με την κυπριακή κοινωνία και γράφει ότι έχει συγκεκριμένες πολιτικές και στοχευμένα προγράμματα για απάλειψη των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Αλλού αναφέρει ότι χιλιάδες αντιφασίστες, δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες στην Ελλάδα έδωσαν το παρών τους σε εκδηλώσεις για να μην ξεχαστεί ο θάνατος του Παύλου Φύσσα. Γράφει επίσης ότι από σήμερα μόνο χαλούμι ΠΟΠ θα βρίσκεται στα ράφια και ότι ξεκινούν οι έλεγχοι.

Home