Πρωτοσέλιδα σήμερα (28/2): Τύπος & Online

Πρωτοσέλιδα σήμερα (28/2): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 28/02/2021

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει της Άτυπης Πενταμερούς διάσκεψης, τα σενάρια, οι προσδοκίες των πολιτών αλλά και συνεντεύξεις πολιτικών για το θέμα, η πρόθεση επιχειρήσεων να κινηθούν νομικά κατά της Κυβέρνησης για τα διατάγματα του κορωνοϊού, η συζήτηση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και η καταγγελία στην Αστυνομία για παρενόχληση από μοναχό που εξομολογεί σε σπίτια, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Κυριακής.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

 1.  Τράπεζες: Οριστικά πλέον στο ρεύμα της ψηφιοποίησης
 2.  Περδίος: Ποιές χώρες μας θυμήθηκαν / Νέοι προορισμοί για Κύπριους
 3.  ΑΝΑΛΥΣΗ: Πόσο τουρισμό μπορεί φέτος να πάρει η Κύπρος; 
 4.  Προεκλογική εν μέσω καταιγίδας εξελίξεων στο κυπριακό 
 5.  ΑΠΟΨΗ: Αυτός ο κόσμος που αλλάζει πόσο αλήθεια μας τρομάζει;
 6.  ΑΠΟΨΗ: Ο καυγάς του FACEBOOK στην Αυστραλία
 7.  ΑΠΟΨΗ: Το αβάστακτο κόστος της σοβαρότητας 

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αβέρωφ Νεοφύτου: Διαπραγματεύσεις ανοικτού τέλους δεν υπάρχουν», γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αποκαλύπτει στην «Α» τον λόγο για το οποίο ζήτησε συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ και το τι σκοπεύει να συζητήσει μαζί του. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε τραπεζικό σκάνδαλο με Ερντογάν και Τραμπ. Αλλού γράφει ότι απετράπη η πώληση μαρμάρου από την αρχαία Σαλαμίνα στο ebay.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

 1.  Πενταμερής Διάσκεψη: Οι 9 σταθμοί του Κυπριακού στην Ελβετία 
 2.  Κάνουν νόμο για εξ ημισείας φροντίδα παιδιών μετά τα διαζύγια
 3.  Μπήκε το νερό στ' αυλάκι για το παλιό ΓΣΠ - Τι ακριβώς θα γίνει
 4.  Ο ΕΦΕΤΗΣ: Δεν βάζει τον Νικόλα υποψήφιο Πρόεδρο το 2023 ο ΓΓ ΑΚΕΛ
 5.  Τα κουτσοδούλια του Αναστασιάδη

 Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Μοναχός εξομολογεί και κυρίως παρενοχλεί» αναφέρεται σε δραματική καταγγελία νεαρού στην Αστυνομία για Κύπριο στην καταγωγή που επισκέπτεται συχνά την Κύπρο και εξομολογεί ακόλουθούς τους στα σπίτια τους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε φάλτσες νότες διαπλοκής στη Συμφωνική Ορχήστρα. Αλλού αναφέρεται στον κορωνοϊό και στη μάστιγα των αντιεμβολιαστών.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Γολγοθάς και μετά το Πάσχα», αναφέρεται σε βρετανικές προειδοποιήσεις για Αμμόχωστο και τουρκική προέλαση στην κυπριακή ΑΟΖ. Αλλού γράφει ότι θωρακίζεται η Κύπρος με τους εμβολιασμούς. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις βουλευτικές εκλογές, τα βαρίδια του ΔΗΣΥ και τη μάχη της πρωτιάς.  

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η λύση δύο κρατών του Αναστασιάδη άνοιξε το κουτί της Πανδώρας», αναφέρεται σε αποκλειστική συνέντευξη του πρώην Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ που φιλοξενεί. Αλλού γράφει ότι τη στήριξη του αγροτικού κόσμου από το κράτος ζήτησε χθες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες οι οποίες έχουν προκύψει. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε «ακριβό ευχαριστώ για όλα» του Άκερμαν προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου.  

Η αγγλόγλωσση “Sunday Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πρόκληση για τα διατάγματα του κορωνοϊού» γράφει ότι  περίπου 30  επιχειρήσεις που έχουν πληγεί είναι έτοιμες να καταθέσουν αγωγή κατά του κράτους για τα διατάγματα, σύμφωνα με δικηγόρο. Αλλού γράφει ότι η Πάφος με μεγάλη συμμετοχή στον εμβολιασμό, στηρίζει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την ανάκαμψη μπορεί να έχουν καταλυτικό ρόλο στις μεταρρυθμίσεις.

Η εβδομαδιαία «Καθημερινή της Κυριακής» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μονόδρομος το πιστοποιητικό εμβολιασμού», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Πίτερ Πιότ, ειδικός σύμβουλος του προέδρου της Κομισιόν, μιλάει στην «Κ» για την επόμενη μέρα της πανδημίας. Αλλού γράφει ότι παίρνει φωτιά το ελληνικό #MeToo. Σε άλλο θέμα γράφει ότι νέα Mall, ανακαινίσεις και επεκτάσεις έρχονται το 2021.  

Η εβδομαδιαία «Σημερινή της Κυριακής» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο  «Χαμηλές προσδοκίες και ανησυχίες για την Πενταμερή», ότι σύμφωνα με έρευνα για λογαριασμό της «Σ» το 41% των πολιτών εκτιμούν ότι από την πενταμερή δεν μπορεί να προκύψει οτιδήποτε θετικό για την Ε/κ πλευρά. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην πολιτική ισότητα και αναλύει πώς η αρχή ένας άνθρωπος, μία ψήφος βάζει φρένο στη διχοτόμηση. Αλλού αναφέρεται στην πανδημία και στα σενάρια για το ολικό ξεκλείδωμα.  

 ΚΥΠΕ

Home