Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρωτοσέλιδα σήμερα (29/8): Τύπος & Online

Offsite Team -
29.08.2021

Πρωτοσέλιδα σήμερα (29/8): Τύπος & Online

Thumbnail
Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 29/08/2021

Η αντίδραση της κοινής γνώμης στην απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε ανάκληση διαβατηρίων αξιωματούχων του ψευδοκράτους, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και τα ερωτηματικά σε σχέση με την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και η διαφαινόμενη μη κάθοδος της Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο, η επικριτική επιστολή του Υπουργού Υγείας προς τον ΟΚΥπΥ αναφορικά με αναπτυξιακά έργα του οργανισμού, οι προσπάθειες αποτροπής «γιατρών - αρνητών» του κορωνοϊού να παραχωρούν δικά τους θεραπευτικά πρωτόκολλα σε ασθενείς που νοσούν με Covid και η αύξηση μολύνσεων με κορωνοϊό μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων την ώρα που ο μαζικός εμβολιασμός θεωρείται ο τρόπος για την επίτευξη της ανοσίας της αγέλης, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλουν οι εφημερίδες της Κυριακής.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ ΑΝΑΛΥΣΗ: Η πορεία της κυπριακής οικονομίας στην πανδημία

2/ Το χρήμα δεν έρχεται με σταυρωμένα τα χέρια!

3/ Αμάν, μένος κατά του Συντάγματος του ’60! Χαμός! Έξι απορίες… 

4/ ΑΠΟΨΗ: Ο κουμπάρος του αδερφού της γυναίκας του ξαδέρφου μου 

5/ ΑΠΟΨΗ: Το αλισβερίσι των διαβατηρίων

6/ ΑΠΟΨΗ: «Μπόκο Χαράμ: Απαγωγές μαθητών και Νέα Σχολική Χρονιά»

 

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κυνηγητό των τσαρλατάνων» γράφει ότι τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να βάλουν φρένο στη δράση γιατρών – αρνητών του κορωνοϊού οι οποίοι φέρονται να έχουν καταρτίσει δικά τους θεραπευτικά πρωτόκολλα τα οποία χορηγούν στους ασθενείς ψάχνουν τόσο στον ΠΙΣ όσο στην Αστυνομία και το Υπουργείο Υγείας. Αλλού αναφέρεται στην έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς και σημειώνει ότι ενώ στα δημόσια πανεπιστήμια αποφασίστηκε ο τρόπος λειτουργίας, υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά σχετικά με τα δημόσια σχολεία, τα οποία αναμένονται να απαντηθούν αύριο με τη κοινοποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Αλλού αναφέρεται σε έκθεση του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών σύμφωνα με την οποία για κάθε εθνοφρουρό αντιστοιχούν 3,5 Τούρκοι στρατιώτες.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Σε ρυθμούς εκλογών η ΕΔΕΚ - Κάνει απολογισμό ο Σιζόπουλος

2/ Πότε σβήνονται οι βαθμοί ποινής για τροχαίες παραβάσεις;

3/ Έρχεται γέφυρα & άλλα έργα στους καταρράκτες Κρήτου Τέρρα

4/ Ο ΕΦΕΤΗΣ: Δεν θα γίνουν εκλογές για Δημοτικές… 

5/ Το «τουρκικό πρόβλημα της Κύπρου»

 

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Δεν σέβεστε κανέναν, ούτε και το Υπουργικό», προβάλλει επείγουσα επιστολή του Υπουργού Υγείας προς τον ΟΚΥπΥ, με θέμα την προώθηση αναπτυξιακών έργων του οργανισμού και την υλοποίηση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία ο Μ. Χατζηπαντέλας ζητά άμεσα λεπτομερές σχέδιο δράσης που να περιλαμβάνει κόστος και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ Κωνσταντίνου Πετρίδη, ο οποίος δηλώνει ότι αναμένεται φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία θα αγγίξει και το θέμα της εταιρικής φορολογίας και ότι τα μέτρα στήριξης είναι σε τροχιά σταδιακής απόσυρσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στη Νομική Υπηρεσία οδηγείται ο φάκελος ανειδίκευτων γιατρών και σημειώνει ότι πρόκειται για δύο γιατρούς από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, των οποίων οι ειδικότητες («γενική ιατρική») έχουν ανακληθεί από το Ιατρικό Συμβούλιο Κύπρου.  

Υπό τον τίτλο «Συντριπτικό ‘Ναι’ πολιτών» «Ο Φιλελεύθερος» προβάλλει δημοσκόπηση βάσει της οποίας το 71% φθάνει η θετική ανταπόκριση των πολιτών στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ανάκληση των διαβατηρίων αξιωματούχων του ψευδοκράτους. Προσθέτει ότι εκφράζεται όμως ανησυχία και προβληματισμός για τις επιπτώσεις στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η προσοχή της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένη στις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και αυτό παγώνει επί του παρόντος τις όποιες παρεμβάσεις και διεργασίες στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την κρίση στο Αφγανιστάν για να εξασφαλίσει ανταλλάγματα από την ΕΕ.  

Η «Χαραυγή» κάτω από τον τίτλο «Αδιάσειστα τεκμήρια πορείας προς την οριστική διχοτόμηση», γράφει στο κύριο της θέμα πως η άγονη παρέλευση του χρόνου, οι επικίνδυνες διολισθήσεις και οι εξελίξεις σε ΑΟΖ και Αμμόχωστο αποτελούν αδιάσειστα τεκμήρια της πορείας προς την οριστική διχοτόμηση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ποσοστό πάνω του 50% των ασθενών που έχουν νοσήσει με κορωνοϊό παρουσιάζει το σύνδρομο long-Covid, το οποίο μπορεί να επηρεάσει διάφορα όργανα του σώματος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλού προβάλλει απόψεις νομικών ότι η άσκηση της 5ης διακρατικής προσφυγής ενέχει μεγάλο ρίσκο και ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.  

H αγγλόφωνη «Cyprus Mail», υπό το τίτλο «Μετακινούνται τα ‘Γκολ Ποστ’ σε σχέση με τα εμβόλια», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο μαζικός εμβολιασμός συνεχίζει να θεωρείται ως η λύση που θα οδηγήσει στην ανοσία της αγέλης παρά την αύξηση μολύνσεων μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αυστηροποιούνται οι έλεγχοι Ε/κ στα σημεία διέλευσης. Αλλού γράφει ότι αναζητούνται οι συγγενείς Βρετανίδας η οποία απεβίωσε και η σορός της εξακολουθεί να βρίσκεται στο νεκροτομείο στην Πάφο επτά μήνες μετά το θάνατό της.

Η εβδομαδιαία «Η Καθημερινή» στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Στον αέρα η τριμερής στη Νέα Υόρκη» και γράφει ότι η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ γνωστοποίησε προς τις δύο κοινότητες ότι δεν υπάρχει λόγος να έρθει στην Κύπρο για διαβουλεύσεις, με την «Κ» να σημειώνει ότι θεωρείται πολύ δύσκολη πλέον μια τριμερής συνάντηση στην Νέα Υόρκη, δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή για έγκριση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνδυασμό με την αναβολή των δημοτικών εκλογών μέχρι τον Ιούνιο του 2024 φαίνεται να κερδίζει έδαφος σε όλα τα κόμματα. Προβάλλει επίσης συνέντευξη με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Στέφης Δράκου, η οποία δηλώνει πως προτεραιότητά της είναι οι σχέσεις της Αστυνομίας με την κοινωνία.  

Η επίσης εβδομαδιαία «Η Σημερινή της Κυριακής», γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κυρώσεις στη βάση του μοντέλου της Υπερδνειστερίας» γράφει πως εξανεμίζουν τα περιθώρια για διάλογο και εξεύρεση βιώσιμης λύσης ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ και η Τουρκία, εκτός και αν αρχίσουν να πληρώνουν σοβαρό κόστος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς και σημειώνει πως με safe pass και για καθηγητές και μαθητές θα γίνει επιστροφή στη Μέση Εκπαίδευση, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν σε συνάντηση των οργανωμένων εκπαιδευτικών με τους Υπουργούς Υγείας και Παιδείας. Αλλού αναφέρεται στην «ακατάσχετη» προέλαση του ισλαμισμού στο Αφγανιστάν και στα κατεχόμενα.

Home