Πρωτοσέλιδα σήμερα (3/12): Τύπος & Online

Πρωτοσέλιδα σήμερα (3/12): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 3/12/2021

H επίσκεψη του Πάπα, η κατάσταση με την πανδημία υπό το φως των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες και η αναβολή χειρουργείων καθώς και οι βομβιστικές επιθέσεις σε σχολεία είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.  

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Μέχρι που θα φτάσουν οι αντιεμβολιαστές;» και αναφέρεται σε πράξεις τυφλής, δολοφονικής βίας στα σχολεία που προκάλεσαν καθολική καταδίκη. Αλλού αναφέρεται στα έξι μέτρα που έλαβε το Υπουργικό κατά του κορωνοϊού. Η «Α» σε άλλο της ρεπορτάζ γράφει για την κάθοδο του Πάπα και μηνύματα για αποφυγή χειρονομιών απειλών και επίδειξης ισχύος.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Φορολογικές Δηλώσεις: Δεν άντεχε το σύστημα και δόθηκε παράταση

2/ Αντιπολίτευση-Ρεύμα: Επιμένει για 9% ΦΠΑ χωρίς χρονικό περιορισμό

3/ Μεταρρύθμιση Δημόσιας Υπηρεσίας: Αναλυτικά όλα όσα αλλάζουν

«Ο Πάπας των φτωχών στη Νήσο των Αγίων» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» και αναφέρει ότι έφτασε ο Ποντίφικας σε μια επίσκεψη με υψηλό συμβολισμό. Αλλού γράφει για αντιδράσεις εκτός ελέγχου και λογικής με αφορμή τις βόμβες σε σχολεία. Επίσης προβάλλει τη μεταρρύθμιση για την ΤΑ και αναφέρει ότι ‘κρέμεται’ από τα δημοψηφίσματα.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ LIVE ΕΙΚΟΝΑ: 2η μέρα επίσκεψης του Πάπα

2/ Σχολεία: Αρχίζουν περιπολίες - Σκέψεις για φρουρούς & κάμερες

3/ Προεδρικές: Τα επόμενα βήματα στον ΔΗΣΥ μετά το Πολιτικό Γραφείο

4/ Τι λένε Νοσοκόμοι, Αστυνομία & Στρατός για υποχρεωτικό εμβολιασμό

5/  Γ Φιλής: Έρχονται νέες προκλήσεις Άγκυρας προς Κύπρο & Ελλάδα

Κάτω από τον τίτλο «Έδειξε το δρόμο της ειρήνης» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι έστειλε μηνύματα συμφιλίωσης και αγάπης ο Ποντίφικας με την άφιξή του. Αλλού αναφέρει για θέματα προσωπικών δεδομένων στις κάμερες τροχαίας και ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να επιλυθεί. Ο «Φ» γράφει αλλού για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού.  

«Τα νέα μέτρα ακυρώνουν ακόμα μια φορά τα χειρουργεία» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» αναφέροντας ότι ‘δεσμεύτηκαν΄ για αναβάθμιση του δημόσιου τομέα και τον ‘υποβάθμισαν’. Αλλού γράφει ότι από θύματα δεν υπήρξαν θύματα στα σχολεία. Η «Χ» γράφει ακόμη σε άλλοι θέμα ότι πρέπει να στηριχθούν τα ΑμεΑ χωρίς αποκλεισμούς.  

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Μήνυμα ειρήνης» γράφει στο κύριό της θέμα για την επίσκεψη του Πάπα και τα μηνύματα που έστειλε με την άφιξή του. Αλλού αναφέρεται στις επιθέσεις σε δύο σχολεία. Η εφημερίδα προβάλλει ακόμη τα κρούσματα της Ομικρον μετάλλαξης έχουν ήπια συμπτώματα αλλά παρατηρούνται επαναμολύνσεις.  

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Εκτός ελέγχου η κατάσταση!» και αναφέρεται στις πράξεις βίας στα σχολεία. Αλλού κάνει λόγο στις διεργασίες στον ΔΗΣΥ για τις προεδρικές και γράφει για το παιγνίδι ‘του καλού και του κακού’. Επίσης προβάλλει τον παγκόσμιο συναγερμό για την νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού.  

Το «Ποντίκι» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Πλημμυρίσαμε αιτητές επιδομάτων» γράφει ότι οι μισοί αιτητές ασύλου έρχονται από ασφαλείς χώρες . Αλλού γράφει ότι θα χρειαστεί χρόνος για να κατανοήσουν οι επιστήμονες τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει για αύξηση εργατικού δυναμικού στην Κύπρο.

Home