Πρωτοσέλιδα σήμερα (5/5): Τύπος & Online

Πρωτοσέλιδα σήμερα (5/5): Τύπος & Online

Επισκόπηση Ειδήσεων 5 Μαΐου 2021

Τα θέματα των χρυσών διαβατηρίων μετά και το ενδιάμεσο πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις και η κατάσταση με την πανδημία μετά και τη λήξη των μέτρων που είναι τώρα σε ισχύ, είναι τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Προβάλλονται επίσης οι δηλώσεις του ΠτΔ με αφορμή τοποθετήσεις του Τ/κ ηγέτη, η υπόθεση των καταγγελιών κατά υποψήφιου Βουλευτή για βιασμό, το εμβολιαστικό πρόγραμμα και η ταλαιπωρία χθες στη Λεμεσό καθώς και οι πανηγυρισμοί της Ομόνοιας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «360.000 Τ/κ έχουν εξασφαλίσει έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας» και αναφέρεται σε στοιχεία για το πόσοι Τ/κ έλαβαν ταυτότητα και διαβατήρια μεταξύ αυτών και ο Τ/κ ηγέτης του οποίου η ταυτότητα έχει λήξει. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του Τατάρ ο  οποίος ενοχλήθηκε από αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Τ/κ συμπατριώτες. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι ελπίδες για τον τουρισμό είναι τώρα στο δεύτερο μισό του έτους.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

«Διάσημοι ‘επενδυτές’ που… μας έκαναν βούκινο διεθνώς» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρεται σε λίστα επτά ατόμων που έλαβαν διαβατήρια της ΚΔ ενώ εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης και ξεπλύματος χρήματος. Αλλού αναφέρεται στην δήλωση του ΠτΔ σε Τ/κ με κυπριακά διαβατήρια σε απάντηση στον Τ/κ ηγέτη που ενοχλήθηκε για την αναφορά σε συμπατριώτες. Ο «Π» σε άλλο του θέμα προβάλλει επίσης τα επόμενα βήματα μετά το lockdown.  

Kάτω από τον τίτλο «Στην ζυγαριά το λοκντάουν» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι ενώπιον του το Υπουργικό έχει τρία σενάρια για άρση ή παράταση της καραντίνας. Επίσης προβάλλει την κηδεία του μεγάλου ποιητή Μιχάλη Πασιαρδή. Ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι ενώπιον του δικαστηρίου καταχωρήθηκε η υπόθεση καταγγελιών για βιασμό εναντίον υποψήφιου Βουλευτή και δόθηκαν οδηγίες για παραπομπή στο Κακουργιοδικείο.  

«Η Κυβέρνηση σε ρόλο πλασιέ των ‘χρυσών’ διαβατηρίων» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» γράφοντας ότι οι κυβερνώντες με το ένα χέρι υπέβαλλαν αιτήσεις και με το άλλο τις ενέκριναν. Αλλού αναφέρει ότι δημιουργείται νέα λατομική ζώνη στην Ανδρολύκου. Η «Χ» προβάλλει επίσης τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Ομόνοια.  

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Το πόρισμα για τα διαβατήρια δικαιώνει την Ελεγκτική Υπηρεσία» γράφει στο κύριό της θέμα για την τοποθέτηση της ΕΥ σε σχέση με το ενδιάμεσο πόρισμα για τις πολιτογραφήσεις και την ικανοποίησή της. Αλλού γράφει ότι οι ξενοδόχοι ελπίζουν ότι θα φιλοξενήσουν Κυπρίους μετά το lockdown. Η εφημερίδα σε άλλο θέμα προβάλλει το ταξίδι ενός γύπα από την Κύπρο σε χώρες του εξωτερικού όπως καταγράφηκε από ειδική συσκευή.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα "Οικονομική Καθημερινή" στο κύριο της θέμα με τίτλο "Από Οκτώβριο οι κρατικές εγγυήσεις" γράφει ότι στο 4ο τρίμηνο του 2021 τοποθετείται η εφαρμογή του σχεδίου κρατικών εγγυήσεων, καθώς οι Βρυξέλλες διαμήνυσαν πως τίποτε δεν θα γίνει πριν το καλοκαίρι. Αλλού, γράφει πως δείχνουν κόκκινη κάρτα σε πράσινο πάσο για τον κορωνοϊό οι επιχειρηματίες της εστίασης και του λιανικού εμπορίου. Σε άλλο της θέμα γράφει πως μειώθηκε το ενδιαφέρον των ξένων για ακίνητα.

Home