Πρωτοσέλιδα σήμερα: Έντυπα και Online

Πρωτοσέλιδα σήμερα: Έντυπα και Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 24/11/2020

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη την Κύπρο με τα δεδομένα να δείχνουν πτώση σε Λεμεσό και Πάφο και αύξηση σε Λευκωσία – Αμμόχωστο αλλά και αυξημένα κρούσματα στα γηροκομεία, οι διαμαρτυρία των κατοίκων Πάφου για άδικη επιβολή αυξημένων περιοριστικών μέτρων στην πόλη, η υπόθεση του σφαγείου Cypra η οποία οδηγείται στη Βουλή και το πόρισμα για τα «χρυσά διαβατήρια» από την Ερευνητική Επιτροπή που πάει για μετά τις βουλευτικές εκλογές, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλει ο κυπριακός Τύπος της Τρίτης.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Δήμοι & Κοινότητες: Θα εισπράξουν τέλη, φόρους και άλλα €100 εκ.

2/ Αντέχει κόντρα στον covid ο ασφαλιστικός τομέας/Τα μερίδια αγοράς

3/ Ψάχνει φρουρούς για το κτήριο του το Υπουργείο Παιδείας

Η «Αλήθεια» με τίτλο πέφτουν Λεμεσός-Πάφος και ανεβαίνουν Λευκωσία – Αμμόχωστος αναφέρεται στο κύριο της θέμα στην τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μια απόφαση των κατοχικών αρχών οδήγησε στο κλείσιμο των οδοφραγμάτων, ενώ μετά από αντιδράσεις το βράδυ τα άνοιξαν. Αλλού γράφει ότι την Πέμπτη στη Βουλή κλήθηκαν να τοποθετηθούν για το σφαγείο CYPRA Σωκράτης Χάσικος, Ρέα Γεωργίου και Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Ζητούν ενίσχυση αλλιώς κλείνουν κλίνες οι νοσηλευτές

2/«Ξεκλειδώνει» η Πάφος - Ίσως συνεχιστεί το lockdown στη Λεμεσό

3/ Οι αναρτήσεις στο Facebook που μπορούν να σε στείλουν φυλακή

 

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Με δικηγόρους στη Βουλή Ρέα και Γιώργος Γεωργίου», γράφει ότι Βουλευτές ζητούν δίωξη του ιδιοκτήτη CYPRA για περιφρόνηση του Κοινοβουλίου. Αλλού γράφει ότι η Συμβουλευτική Επιτροπή αξιολογεί την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου τις τελευταίες 14 μέρες και ετοιμάζει εισηγήσεις για νέους περιορισμούς ενόψει της αυριανής σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 437 Ταμεία Προνοίας τα οποία είχαν κουρευτεί λόγω των αποφάσεων του Μαρτίου του 2013 έχουν εγκριθεί για αποζημίωση στη βάση του σχεδίου Αυξημένης Αναπλήρωσης.  

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ξέσπασε και δεν συγκρατείται», αναφέρεται για εισβολή του κορωνοϊού σε εννέα γηροκομεία με 224 κρούσματα μέχρι χθες, γράφοντας ότι σε κίνδυνο βρίσκονται οι ηλικιωμένοι. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κατάχρηση στα δωρεάν τεστ καταγράφεται στη Λεμεσό, αφού εργοδότες στέλνουν αχρείαστα τους υπαλλήλους τους. Αλλού γράφει ότι βάζει τέλος στις αποσπάσεις ο Προδρόμου και δίνεται το πράσινο φως σε προγραμματισμό του υπ. Παιδείας για πλήρωση θέσεων με μόνιμο προσωπικό.  

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μεθοδεύουν το πόρισμα για μετά τις εκλογές» γράφει ότι «σπρώχνουν» το πόρισμα για τα «χρυσά διαβατήρια» για μετά τις βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε «μπαλώματα» στα νοσοκομεία, με τους νοσηλευτές να βρίσκονται στα όριά τους. Αλλού γράφει ότι οι Παφίτες ζητούν εξηγήσεις από την Κυβέρνηση, με το ΑΚΕΛ Πάφου να αναφέρει ότι τα μέτρα που λήφθηκαν για περιορισμό του κορωνοϊού είναι στη βάση πολιτικών κριτηρίων.  

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η Πάφος κάνει λόγο για άδικη αντιμετώπιση», γράφει ότι ο Δήμαρχος Πάφου ζητά εξηγήσεις μετά τις δηλώσεις ειδικών ότι το τοπικό lockdown δεν βασίστηκε στα δεδομένα. Αλλού γράφει ότι ο κύριος δρόμος στα Βαρώσια μετονομάστηκε μετά από απόφαση του Τούρκου Προέδρου και πήρε το όνομα του αρχηγού των δυνάμεων εισβολής κατά το 1974. Αλλού γράφει ότι το κατοχικό καθεστώς άλλαξε τα νέα πιο σκληρά μέτρα κατά του κορωνοϊού.  

(ΚΥΠΕ)

Home