Πρωτοσέλιδα σήμερα: Έντυπα & Online

Πρωτοσέλιδα σήμερα: Έντυπα & Online

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου 25/11/2020

Η σημερινή σύσκεψη της επιδημιολογικής ομάδας υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οι αποφάσεις που αναμένεται να λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο σε ότι αφορά τα μέτρα κατά της πανδημίας, οι πληροφορίες για εισφορά Λίλλη στο ΑΚΕΛ, οι διαπιστώσεις και οι προτάσεις του ΑΚΕΛ για την οικονομία, τα όσα είπε χθες ο ιδιοκτήτης του σφαγείου CYPRA ενώπιον της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής και η δήλωσή του πως δεν έχει παρανομήσει, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στις εφημερίδες.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Μετά από 2,5 χρόνια θυμηθήκαμε να ψηφίσουμε σε Νόμο Οδηγία της ΕΕ

2/ Καμπανέλλας στην Brief: Έτσι θα φέρουμε επενδυτές στην Κύπρο

 

3/ 4 στους 10 δεν υπέβαλαν Φορολογική Δήλωση/Κινδυνεύουν με πέναλτι

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Διήμερο αγωνίας..» γράφει στο κύριο της θέμα ότι σήμερα αποφασίζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο κατά της εξάπλωσης της πανδημίας αλλά θα ανακοινωθούν την Παρασκευή. Αλλού, γράφει για τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών ότι «δεν θα χάσουμε άλλα 50 χρόνια συζητώντας διζωνικό, δικοινοτικό μοντέλο ομοσπονδίας». Σε άλλο της θέμα γράφει για την υπόθεση CYPRA και για τη δήλωση του ιδιοκτήτη του σφαγείου ενώπιον της Επιτροπής Εργασίας ότι δεν καταδικάστηκε και δεν παρανόμησε.

OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Δεν πέφτουν οι δείκτες - Προβληματισμός για μέτρα (πληροφορίες)

2/ Τι γίνεται σε περίπτωση που δεν πληρώσεις το «κορωνοπρόστιμο»;

3/ Αποκαλύπτεται ο Κώδικας Δεοντολογίας βουλευτών - Πληροφορίες

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Εισφορά €100.000 Ν. Λίλλη στο ΑΚΕΛ» γράφει πως ο επιχειρηματίας Νίκος Λίλλης υποστηρίζει ότι έκανε τον Μάιο του 2012 εισφορά 100 χιλιάδων ευρώ στο ΑΚΕΛ λαμβάνοντας απόδειξη από τον υπεύθυνο οικονομικών του κόμματος Βενιζέλο Ζαννέττο. Αλλού, γράφει για την υπόθεση CYPRA και για τα όσα δήλωσε χθες ενώπιον της Επιτροπής Εργασίας ο ιδιοκτήτης, ενώ σημειώνει πως σήμερα αναμένεται απόφαση για νέο διοικητικό πρόστιμο ύψους 24,5 χιλιάδων ευρώ. Σε άλλο του θέμα γράφει πως 11,2 εκ. ευρώ κρατική χορηγία θα μοιραστούν τα κόμματα το 2021.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Η βόμβα ξανά στο Προεδρικό», γράφει στο κύριο του θέμα για τη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό με τους επιδημιολόγους για λήψη αποφάσεων για τα περιοριστικά μέτρα. Εκτιμάται ότι θα υπάρξει απελευθέρωση της Πάφου, παράταση στη Λεμεσό, ενώ προβληματισμός υπάρχει για μακρές διακοπές στα Λύκεια. Αλλού, γράφει ότι εισπράχτηκαν 2 εκατομμύρια ευρώ από τα κορωνοπρόστιμα. Σε άλλο του θέμα γράφει για βρετανικές βολιδοσκοπήσεις που βρίσκονται στο παρασκήνιο για «νέες ιδέες» στο Κυπριακό.  

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Προτάσεις ΑΚΕΛ για νέο πλαίσιο ανάπτυξης» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η αδυναμία σχεδιασμού εναλλακτικού μοντέλου ανάπτυξης από την Κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα κάνει την επόμενη μέρα ιδιαίτερα δύσκολη για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Αλλού, γράφει πως δασική κρατική γη θα βρίσκεται στα χέρια των ξενοδόχων για άλλα 33 χρόνια. Σε άλλο της θέμα γράφει πως σήμερα τίθεται επί τάπητος η αναθεώρηση των μέτρων κατά της πανδημίας ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ο ιδιοκτήτης του CYPRA λέει πως δεν παρανόμησε», γράφει πως ο ιδιοκτήτης του σφαγείου CYPRA δήλωσε χθες στη Βουλή ότι δεν έχει παρανομήσει και δεν έχει καταδικαστεί και πως η έρευνα θα καταδείξει την αλήθεια. Αλλού, γράφει ότι έλεγχοι τήρησης των πρωτοκόλλων στους οίκους ευγηρίας από ειδικά εκπαιδευμένα άτομα θα ξεκινήσουν σύντομα. Σε άλλο της θέμα, η εφημερίδα γράφει πως τα μέτρα κατά του κορωνοϊού αναμένεται να χαλαρώσουν.  

 

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Οικονομική Καθημερινή», κάτω από τον τίτλο «Γιορτινός μποναμάς η χαλάρωση των μέτρων», γράφει στο κύριο της θέμα πως περιορισμένης έκτασης, αλλά σημαντικές για ορισμένους τομείς, αναμένεται να είναι οι χαλαρώσεις των μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή. Σε άλλο της θέμα γράφει πως το 2023 θα ανακάμψει πλήρως ο τουρισμός διεθνώς. Αλλού, γράφει για τα θετικά και τα αρνητικά των τριών εμβολίων κατά του COVID-19, που ανακοίνωσαν τρεις εταιρείες.  

Πηγή: ΚΥΠΕ/Brief

Home