Πρωτοσέλιδα σήμερα: Έντυπα & Online

Πρωτοσέλιδα σήμερα: Έντυπα & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 27/11/2020

Η συζήτηση για το σφαγείο CYPRA στη Βουλή και οι συνεχιζόμενες αντεγκλήσεις, αλλά και αποκαλύψεις και η κατάσταση στα νοσοκομεία και τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν το μεσημέρι για αναχαίτιση του κορωνοϊού είναι από τα βασικά θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Αναφορά γίνεται επίσης στις διεργασίες των κομμάτων για τις βουλευτικές εκλογές, στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την ευημερία των ζώων καθώς και στις ανακοινώσεις της Υπουργού Εργασίας για ανεργία και μέτρα στήριξης της οικονομίας, κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

  1. Σχέδιο ΕΣΤΙΑ: Εγκρίθηκαν μόλις 598 / Απορρίφθηκαν 1.575
  2. Αυτοεργοδοτούμενοι & νεοεισερχόμενοι 1 στους 4 ανέργους/ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  3. Ανακοινώνονται τα νέα μέτρα / Σπαζοκεφαλιά για Λεμεσό
  4. Πόσα θα στοιχίσουν οι Βουλευτικές και Δημοτικές Εκλογές του 2021

 Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Αμαρτωλή πορεία» και γράφει για αποκαλύψεις-φωτιά του Σωκράτη Χάσικου στη Βουλή για το CYPRA και το κλείσιμο του σφαγείου της Κοφίνου, ενώ ο πρώην Υπουργός άφησε εκτεθειμένους, όπως αναφέρει, τους Γενικό Ελεγκτή και Γενική Λογίστρια. Αλλού αναφέρει ότι έφτασε η ώρα των αποφάσεων για τον κορωνοϊό με ανακοίνωση μέτρων από τον Υπ.Υγείας. Η «Α» σε άλλο θέμα προβάλλει τη ψήφιση του νόμου για την ευημερία των ζώων.

OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

  1. «Κλειδώνουν» τα μέτρα - Στο Προεδρικό οι Ειδικοί (Πληροφορίες)
  2.  ΕΔΕΚ: Παίρνει μορφή το ψηφοδελτιο για τις Βουλευτικές 
  3. Σίμος: Να δώσει κίνητρα η Κυβέρνηση σε Βαρωσιώτες για περιουσίες

 «Λαβύρινθος διαπλοκής για Cypra - γεν.λογίστρια» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης»που γράφει ότι ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε πρέσβη συμφερόντων του σφαγείου την ελεγκτική υπηρεσία μέσω του Χασαπόπουλου. Αλλού αναφέρεται ότι δεν προκρίνεται γενικό lockdown στα νέα μέτρα που ανακοινώνονται το μεσημέρι από τον Υπουργό Υγείας. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει πως στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών βρίσκεται μια νέα αναστολή δανείων.

Η «Χαραυγή» με τίτλο "Ορατό χέρι...προστάτευε το σφαγείο CYPRA" αναφέρεται σε ευνοιοκρατική μεταχείριση του σφαγείου και υπέρβαση εξουσιών που επιβάλλει πειθαρχική έρευνα. Αλλού γίνεται αναφορά στα νέα μέτρα για αναχαίτιση του κορωνοϊού που αποφασίζονται στο Υπουργικό και ανακοινώνονται το μεσημέρι. Επίσης προβάλλεται η ψήφιση από το ΕΚ ψηφίσματος για τα Βαρώσια.  

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία» και αναφέρεται στους αριθμούς νοσηλευομένων και την κατάσταση με τις ΜΕΘ, δεδομένα που ανησυχούν. Σε άλλο θέμα αναφορά γίνεται στο ΓεΣΥ και στο πως επωφελήθηκαν από το σύστημα οι γιατροί στο στρατό. Επίσης προβάλλεται αλλού η υπόθεση του σφαγείου CYPRA και ο ρόλος ελεγκτικής υπηρεσίας και γενικής λογίστριας.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Παίζουν τις ζωές των ανθρώπων κορώνα-γράμματα!» γράφει πως είναι στα όρια της κατάρρευσης τα νοσοκομεία και επικρίνει την Κυβέρνηση για ανικανότητα. Αλλού προβάλλει τις δηλώσεις του Ρώσου Πρέσβη για το Κυπριακό. Αναφορά αλλού γίνεται από την «Γ» στην εκτόξευση του δημοσίου χρέους.  

«Βαρώσια: Αιχμή του δόρατος της τουρκικής τακτικής» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα το εβδομαδιαίο «Κυπριακό Ποντίκι» γράφοντας για την στρατηγική της Άγκυρας και τους κινδύνους από την προσφυγή στην «επιτροπή αποζημιώσεων». Επίσης  προβάλλεται η κατάσταση στα γηροκομεία με την πανδημία και τα αυξανόμενα περιστατικά. Αλλού, αναφορά γίνεται σε έρευνα για την δημοσιογραφία εν μέσω COVID και τα προβλήματα από την αύξηση της ανισότητας των φύλων.  

ΚΥΠΕ

Home