Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος και Online

Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος και Online

Επισκόπηση Ειδήσεων 02/04/2020

Η ανακοίνωση χθες του ένατου θανάτου από τον κορωνοϊό και 58 νέα κρούσματα και οι προειδοποιήσεις του Υπουργού Υγείας και των είναι το κύριο θέμα του σημερινού Τύπου. Προβάλλει επίσης τους ελέγχους της Αστυνομίας για εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για έλεγχο το κορωνοϊου, τις επιπτώσεις στην οικονομία καθώς επίσης και τις λιγοστές εκδηλώσεις για την χθεσινή επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ.

 Η «Αλήθεια» με τον κύριο τίτλο «Νέος τρόμος λόγω κορωνοϊού – Κίνδυνος να χάσουμε τη μάχη» και γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας προειδοποιεί ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή με τον Δρ Λεόντιο Κωστρίκη να προειδοποιεί ότι εάν δεν θέλουμε να βιώσουμε τις απελπιστικές εικόνες που έζησαν στην Ιταλία και αλλού θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη που έκαναν. Αλλού αναφέρεται ότι μόνο με ραντεβού θα επισκέπτονται οι πελάτες τις Τράπεζες. Γράφει επίσης ότι όπως αποφάνθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο, ορθά επέστρεψαν στην Αστυνομία οι επτά αξιωματικοί που είχαν αφυπηρετήσει.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι: Τουριστικοί πράκτορες: Αβεβαιότητα για την μετά COVID-19 εποχήΣε στάση αναμονής οι developers λόγω κορωνοϊούΠού κυμαίνονταν οι απολαβές υπαλλήλων πριν την πανδημίαΑυστραλία: Οι G-20 να πάρουν τα ηνία για μετά τον ιό.

«Ο Πολίτης» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Ολοταχώς προς κορύφωση του αριθμού των κρουσμάτων» γράφει ότι ακόμα ένας νεκρός ανακοινώθηκε και 58 νέα κρούσματα με επαγγελματίες υγείας της πρώτης γραμμής να περιλαμβάνονται στη λίστα. Γράφει αλλού ότι ξεχάστηκαν οι χρόνιοι ασθενείς αφού δεν βρίσκουν γιατρούς και φάρμακα. Αλλού αναφέρει ότι ούτε πρωταπριλιάτικο αστείο δεν το φαντάστηκε κανείς με τις άδειες πόλεις και τους ελέγχους.  

Με τίτλο «Εφιαλτική πορεία σε λαβύρινθο» «Ο Φιλελεύθερος» γράφει ότι κάθε μέρα είναι χειρότερη από την προηγούμενη με τους αριθμούς να τρομάζουν και τα νοσοκομεία να λυγίζουν. Αλλού αναφέρει ότι  πήραν φωτιά τα SMS από την πρώτη μέρα εφαρμογής με 10 χιλιάδες να προσπαθούν να στείλουν δεύτερο το οποίο απορρίπτεται. Προβάλλει επίσης δήλωση του Εκτελεστικού Διευθυντή των φούρνων Ζορπά , Κώστα Ζορπά ο οποίος είπε ότι δεν θα αντέξουν πολλές επιχειρήσεις την κρίση και κάλεσε για καλύτερο συντονισμό.

OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι: Κόμματα: Ξεκίνησαν με συναίνεση - Κατέληξαν με αντιπαραθέσεις Μειωμένο ενδιαφέρον για τις πρόωρες αφυπηρετήσεις εκπαιδευτικώνΟ κορωνοϊός … καθήλωσε το FIR Λευκωσίας (ΧΑΡΤΗΣ)Μάχη με τον ιό στα Δημ. Νοσοκομεία - Στα Ιδιωτικά άλλα επείγοντα.  

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Υπονομεύουν τα μέτρα με την προχειρότητά τους» γράφει ότι χάνεται η ισορροπία μεταξύ των αναγκαίων μέτρων και της αξιοπρέπειας των πολιτών όταν εφαρμόζονται μέτρα που είναι πρακτικά ανεφάρμοστα. Γράφει επίσης ότι δίνουν τη μάχη για τη ζωή μόνοι τους οι ασθενείς στα νοσοκομεία. Επίσης αναφέρεται σε δήλωση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ότι τα παραχωρηθέντα από το Υπουργείο Εργασίας επιδόματα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν έναντι οιωνδήποτε δανειακών ή άλλων υποχρεώσεων.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η αγγλόγλωση «Cyprus Mail» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ο Στρατός να ενδυναμώσει τους ελέγχους της Αστυνομίας» με τον Αρχηγό της Αστυνομίας να τονίζει ότι η Δύναμη θα είναι αμείλικτη.  Προβάλλει επίσης τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στα Φυλακισμένα Μνήματα και σημειώνει ότι  οι εκδηλώσεις χθες για την επέτειο της έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα ήταν μειωμένες.

ΚΥΠΕ - Αιμιλία Χριστοφή

Home