Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος και Online

Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος και Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 30/06/2020

Η αλλαγή σκυτάλης σε Νομική Υπηρεσία και Υπουργεία Άμυνας και Δικαιοσύνης, οι συστάσεις του ΥΠΟΙΚ για συγκράτηση των δαπανών των Υπουργείων, οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, οι κανονισμοί για την παραχώρηση πολιτογραφήσεων σε επενδυτές και οι κυρώσεις που επέβαλε το ΑΚΕΛ σε πρώην Βουλευτή του είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Οι 6 μεγάλοι κίνδυνοι για την κυπριακή οικονομία μέχρι το 2023

2/ Στα πιο ψηλά επίπεδα οι μέσοι μισθοί στη χώρα μας (ΣΤΟΙΧΕΙΑ)

3/ Σπουδές Αγγλία: Ίσως και ειδικό πρόγραμμα διδάκτρων για Κύπριους 

4/ Τι γίνεται με Ιπποκράτειο/Υγεία/American Heart που δεν είναι ΓεΣΥ

 

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αποκεφαλισμός Λαμάρη» γράφει ότι το ΑΚΕΛ αφαίρεσε όλα τα κομματικά αξιώματα από το ηγετικό του στέλεχος επειδή αρνήθηκε να δώσει στο κόμμα το εφάπαξ που πήρε όταν αποχώρησε από τη Βουλή. Αλλού γράφει ότι ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο των καταχρήσεων, ότι κτύπησε καμπανάκι στον ΟΑΥ, γίνεται έλεγχος στοιχείων και θα ληφθούν μέτρα. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε χθες η τελετή διορισμού των νέων υπουργών ως και των επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας.

OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

 

1/ Ψυχολόγοι στο ΓεΣΥ/Πολλά ανοιχτά μέτωπα - Όλα τα δεδομένα

2/ Δημαρχία Αγλαντζιάς: Ένας υποψήφιος και έντονο παρασκήνιο

3/ Δεν έχουν πρόσβαση στους φακέλους ασθενών οι ιατροί των ΤΑΕΠ

4/ Κλαυδιά: Εξελίξεις στην υπόθεση - Ξανά στο Δικαστήριο ο 23χρονος

5/ Κύπριοι φοιτητές στην Αγγλία/Μεγάλες αλλαγές,υπάρχουν όμως λύσεις

6/ ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Το 1ο τεστ της νέας συνεργασίας ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ σε Αγλαντζιά

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Αυξητική… η μείωση λογαριασμών της ΑΗΚ» γράφει ότι άρχισε και θα συνεχιστεί η κατανάλωση φθηνότερων φορτίων καυσίμου και ότι μεγαλύτερη μείωση αναμένεται τον Ιούλιο και τους επόμενους μήνες λόγω εξάντλησης ακριβών αποθεμάτων. Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει για αλλαγές με πολλές προσδοκίες σε Νομική Υπηρεσία και Υπουργεία Δικαιοσύνης και Άμυνας και κάνει λόγο για χαμηλούς τόνους, λίγα λόγια, δύσκολες προκλήσεις. Αλλού γράφει ότι στις 13 Ιουλίου θα είναι η έναρξη των έργων ανάπλασης της Λεωφόρου Μακαρίου.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Αυστηρές συστάσεις για έξοδα» ότι το ΥΠΟΙΚ θέτει οροφή στις δαπάνες στα υπουργεία για να μην εκτροχιαστούν τα κρατικά ταμεία και κάνει λόγο για προετοιμασία του προϋπολογισμού του 2021 «με άρωμα κορωνοϊού». Αλλού γράφει ότι δύο υπουργοί και δύο Εισαγγελείς ανέλαβαν τα νέα τους καθήκοντα υπό τη σκιά του κληροδοτήματος που τους έχουν αφήσει οι προκάτοχοί τους. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι το άνοιγμα 200 νέων θέσεων στην Αστυνομία ζήτησε από τη Βουλή ο μέχρι χθες υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης σε μια προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά.  

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Παραθυράκια αντί να κλείσουν τρύπες» γράφει ότι ασάφειες, περιπλοκότητα και παραθυράκια χαρακτηρίζουν τις πρόνοιες των Κανονισμών για την παραχώρηση πολιτογραφήσεων και «χρυσών» διαβατηρίων, η συζήτηση των οποίων άρχισε χθες στη Βουλή Αλλού γράφει ότι ξεκρέμαστες είναι οι πενταμελείς οικογένειες, οι οποίες ζητούν στήριξη και από τους δήμους με εκπτώσεις στις φορολογίες. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι κλείνουν την Μακαρίου για ένα χρόνο και ότι έντονες είναι οι αντιδράσεις των καταστηματαρχών.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο στο κύριο της θέμα «Η αλλαγή των επικεφαλής επικεντρώνεται στη μεταρρύθμιση» γράφει για την διαβεβαίωση χθες του Γενικού Εισαγγελέα, του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, της Υπουργού Δικαιοσύνης και του Υπουργού Άμυνας οι οποίοι υποσχέθηκαν να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στον τομέα της δικαιοσύνης. Αλλού η “CM” γράφει ότι άναψε το πράσινο φως από τους νομοθέτες τη Δευτέρα για άμεση βοήθεια ύψους €150 εκατ. λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι βρέθηκε ψάρι-αλιγάτορας σε φράγμα στα κατεχόμενα.

Home