Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Επισκόπηση Ειδήσεων 8 Μαρτίου 2021

Οι επαφές της Απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Τζέιν Χολ Λουτ με τους δύο ηγέτες και οι διεργασίες για τη συνάντηση στη Γενεύη τον Απρίλιο, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των περιοριστικών μέτρων στην Κύπρο, το αίτημα της Επιτρόπου Δικαιοσύνης της ΕΕ για καταλογισμό ευθυνών και τιμωρία ενόχων για το επενδυτικό πρόγραμμα της Κύπρου και η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι τα κυριότερα θέματα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου.  

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Ξανά στους δρόμους χθες δεκάδες πολίτες», γράφει στο κύριο της θέμα πως χθες πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό σε Λεμεσό και Αμμόχωστο, με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου να χαρακτηρίζει θέατρο του παραλόγου τις διαμαρτυρίες αυτές. Αλλού, γράφει πως ο Τούρκος ΥΠΕΞ επανήλθε για τη μορφή λύσης του Κυπριακού επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα. Σε άλλο της θέμα γράφει πως ο φάκελος με την υπόθεση της αθλήτριας Άντρης Ελευθερίου σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση παραδίδεται σήμερα στην Νομική Υπηρεσία.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Δεν πήρες ανεργιακό; Ποιος ο λόγος & πού θα το καταγγείλεις

Τα μέτρα για τον COVID – 19 σφραγίζουν το μέλλον

Τι συζητά σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών

Θες να αναβαθμίσεις ενεργειακά την κατοικία σου; Τώρα η ευκαιρία

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Επαφές Λουτ για να κλειδώσει η διαδικασία» γράφει πως σημαντικό στοιχείο στην ατζέντα της αξιωματούχου του ΟΗΕ κατά τις συναντήσεις της με τις δύο πλευρές είναι να καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα διαμορφωθούν τα δεδομένα στην άτυπη συνάντηση «5+1» στη Γενεύη. Αλλού, γράφει για την υποχρεωτική από σήμερα προσκόμιση αρνητικού rapid test για τους μαθητές των λυκείων και των τεχνικών σχολών, με τις διαμαρτυρίες ωστόσο για αυτό να συνεχίζονται. Σε άλλο του θέμα γράφει πως προχωρεί η ίδρυση σχολής για τους παραβάτες οδηγούς.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

Εβδομάδα αποφάσεων για χαλαρώσεις - Οι σκέψεις για τις 16 Μαρτίου

8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας - Τι ακριβώς γιορτάζουμε

Στο Προεδρικό σήμερα η Λουτ - Προετοιμασίες ενόψει Πενταμερούς

Τα τέσσερα κεφάλαια της Προεκλογικής που θα κρίνουν τις Εκλογές 

 Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Προθέρμανση πριν τη Γενεύη», γράφει στο κύριο του θέμα για εβδομάδα αυξημένης κινητικότητας στο Κυπριακό, με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ να έχει σήμερα στην Κύπρο ξεχωριστές επαφές με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ενόψει πενταμερούς. Αλλού, γράφει πως οι γονείς φοβούνται επανάληψη της σχολικής χρονιάς ενόψει αύξησης των κρουσμάτων. Σε άλλο της θέμα, γράφει για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία γιορτάζεται σήμερα σε όλο τον κόσμο υπό την απειλή της Πανδημίας.  

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Δύσκολα θα φύγει η «τάτσα» από τα «χρυσά» διαβατήρια», γράφει πως στη γωνιά βρίσκεται ξανά η Κύπρος για το σκάνδαλο με το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα, ενώ καταλογισμό ευθυνών και τιμωρία των ενόχων αναμένουν και εκτός Κύπρου, σύμφωνα με την Επίτροπο Δικαιοσύνης της ΕΕ. Αλλού, γράφει πως αυτή η εβδομάδα θα κρίνει τις αποφάσεις για περαιτέρω χαλαρώσεις στα μέτρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία αποτελεί μια μέρα σύμβολο, μια ημέρα αγώνα καθώς και σεβασμού προς τις γυναίκες.

Home