Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Κάποιες από αυτές τις ειδήσεις δεν θα τις διαβάσετε αλλού

Το χθεσινό Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και η απόφαση για να δοθεί ευκαιρία στον διάλογο με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία είναι το κύριο θέμα στις περισσότερες κυπριακές εφημερίδες σήμερα. Ο κυπριακός Τύπος προβάλλει επίσης τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Κύπρο, τις αρνητικές προβλέψεις για τον τουρισμό, την κατάταξη των νεοσυλλέκτων, καθώς και τα νέα έργα στους δρόμους της Λευκωσίας.  

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Και λίγο διάλογο και λίγο δηλώσεις», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ευκαιρία στον διάλογο με την Τουρκία, αποφάσισαν χθες να δώσουν οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εξωτερικών, εξουσιοδοτώντας τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, να εξετάσει τρόπους αποκλιμάκωσης της έντασης. Αλλού, γράφει πως βελτιωμένα αλλά όχι ικανοποιητικά ήταν τα αποτελέσματα των παγκύπριων εξετάσεων. Σε άλλο της θέμα γράφει ο Μάρκος Τράγκολας θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές με τη Δημοκρατική Παράταξη.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κακό timing για διάλογο», γράφει πως οι 27 ΥΠΕΞ της ΕΕ συζήτησαν, διαφώνησαν και συμβιβάστηκαν σε αναζήτηση τρόπων αποκλιμάκωσης της έντασης με την Τουρκία, ενώ θα εξεταστούν περαιτέρω μέτρα αν η Άγκυρα κλιμακώσει την επιθετικότητα της κατά της Κύπρου και της Ελλάδας με τις γεωτρήσεις. Αλλού, γράφει ότι πιο μαύρα είναι τελικά τα σύννεφα για τον τουρισμό. Σε άλλο του θέμα, γράφει πως το μπαλάκι πλέον βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής σε σχέση με τη δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη.  

«Ο Φιλελεύθερος», κάτω από τον τίτλο «Άναψαν κόκκινο στον Μπορέλ», γράφει, στο κύριο του θέμα, πως ο Ζοζέπ Μπορέλ δεν πήρε αυτό που ήθελε από τους Υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, για εν λευκώ διαπραγμάτευση των ευρωτουρκικών σχέσεων. Σε άλλο του θέμα ότι στην εντατική βρίσκεται κτηριολογικά ο Δήμος Λάρνακας. Αλλού, γράφει για την έκθεση καταπέλτη από την Επίτροπο του Παιδιού, στην οποία αναφέρονται, μεταξύ άλλων, κακοποιήσεις παιδιών σε κατασκηνώσεις.  

OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Εναποθέτει ελπίδες στη διπλωματία η ΕΕ», γράφει στο κύριο της θέμα πως χθες από τους ΥΠΕΞ της ΕΕ δόθηκε εντολή στον Ύπατο Εκπρόσωπο να εξερευνήσει νέες οδούς για τη μείωση των εντάσεων και την προώθηση της κατανόησης με την Τουρκία. Αλλού γράφει πως είναι πλέον αδύνατο να πετύχουμε τον στόχο του 25% στον τουρισμό, με τον αρμόδιο Υφυπουργό να δηλώνει πως πάει χαμένος και ο Αύγουστος. Σε άλλο της θέμα γράφει για οδικό κομφούζιο στο κέντρο της Λευκωσίας αφού ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της Λεωφόρου Μακαρίου.

 

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα "Cyprus Mail" στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η προσοχή και πάλι στα νέα κρούσματα του ιού», γράφει πως στρέφεται ξανά στην Κύπρο η προσοχή στα νέα κρούσματα κορωνοϊού καθώς τις τελευταίες μέρες εντοπίστηκαν να είναι θετικοί στον ιό ένας γιατρός, ένας υπάλληλος σε γυμναστήριο, ένας ποδοσφαιριστής και πέντε μετανάστες. Αλλού, γράφει για το πρόστιμο των 300 ευρώ σε όσους φθάνουν στην Κύπρο χωρίς να συμπληρώσουν το έντυπο για τον κορωνοϊό. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη χθεσινή πρώτη μέρα κατάταξης των νεοσυλλέκτων.

 ΚΥΠΕ - Θωμάς Κεττένης 

Home