Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Offsite Team -
16.07.2020

Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Thumbnail
Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 16/07/2020

Τα παράπονα της κυπριακής κυβέρνησης προς την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ περί μη αντικειμενικής έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ, οι σκέψεις του Υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου για μονοδρόμηση τμήματος της Μακαρίου και δημιουργία λεωφορειολωρίδων στις λεωφόρους Λεμεσού, Σεβέρη και Στροβόλου, οι αντιδράσεις για απόδοση τιμών σε στρατιώτες που επιτέθηκαν κατά του Προεδρικού Μεγάρου την ημέρα του πραξικοπήματος και οι αποφάσεις μεγάλων οργανωτών ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου να αφήσουν την Κύπρο εκτός των σχεδιασμών τους λόγω της απαίτησης για διενέργεια τεστ κορωνοϊού, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Σφραγίζεται η Συμφωνία για EastMed - Ποιο το όφελος για την Κύπρο

2/ Ακτινογραφία Δημοσίου: Πόσοι είναι μόνιμοι, έκτακτοι & ωρομίσθιοι

3/ Πως κινήθηκε το πλαστικό χρήμα την περίοδο του κορωνοϊού

 

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τ’ άκουσε για τα καλά η Σπέχαρ» αναφέρεται στη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, στην οποία, πέραν των παρατηρήσεων επί του προσχεδίου της έκθεσης Γκουτέρες προχώρησε σε υποδείξεις για φαινόμενα μη αντικειμενικότητας τόσο της ίδιας και της ΟΥΝΦΙΚΥΠ όσο και των Ηνωμένων Εθνών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μετά από αρκετές εβδομάδες και συνεχείς αναβολές, διαβιβάστηκε χθες στη Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Υγείας το επιδημιολογικό δελτίο των κατεχομένων για την πανδημία του κορωνοϊού. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος δεν ξεχνά το προδοτικό πραξικόπημα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να χαρακτηρίζει την χθεσινή μέρα ως μέρα τιμής για όσους θυσιάστηκαν αλλά και μέρα προβληματισμού.

OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ «Καυτή πατάτα» οι 34 στην Αστυνομία - Αποφασίζει ο Γ.Ε.

2/ Ζητά στοιχεία από τον Υπ. Υγείας για τον καρκίνο στο Δάλι η Άννα

3/ «Ακονίζουν μαχαίρια» οι μνηστήρες για την Δημαρχία Αγλαντζιάς

4/ ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ:Αντάρτικο από βουλευτές ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ για λίστα Γιωρκάτζη

 

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Ό,τι δεν λύνεται μονοδρομείται» και γράφει ότι ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος «κόβει το γόρδιο δεσμό του κυκλοφοριακού της Λευκωσίας» και αναφέρεται σε σχέδια μονής κατεύθυνσης για το πάνω τμήμα της λεωφ. Μακαρίου και δημιουργία δύο λεωφορειολωρίδων, ενώ στης λεωφόρους Λεμεσού, Σεβέρη και Στροβόλου η μία λωρίδα θα δοθεί στα λεωφορεία. Αλλού γράφει ότι σε έκθεση προς τη κοινοβουλευτική επιτροπή Ελέγχου, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης βλέπει κίνδυνο διαφθοράς και κατάρρευσης του Γενικού Σχεδίου Υγείας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πολλά και σημαντικά έργα υποδομής, τα οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγγειλε στην τελευταία επίσκεψή του στη Λάρνακα τον Μάιο του 2018 δεν έχουν καν δρομολογηθεί, ματαιώνονται ή αναστέλλονται.  

>>> Όλη η σημερινή επικαιρότητα <<<

«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Κατηγορούμενη η Σπέχαρ», γράφει ότι μη αντικειμενική και με σοβαρές ελλείψεις θεωρείται από τη Λευκωσία η αρχική έκθεση που ετοιμάστηκε από πλευράς Ηνωμένων Εθνών για την κατάσταση στην Κύπρο και γράφει ότι από όσα λέχθηκαν στην πενηντάλεπτη συνάντηση του Προεδρικού αλλά και από τις δημόσιες τοποθετήσεις είναι εμφανές πως για την κυπριακή κυβέρνηση την κύρια ευθύνη γι’ αυτές τις παραλείψεις τη φέρει η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ. Αλλού αναφέρεται στις χθεσινές εκδηλώσεις για την καταδίκη του δίδυμου εγκλήματος του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής. Σε άλλο θέμα  γράφει ότι ο παγκύπριος σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών έχει ζητήσει φορολογικά κίνητρα περιορισμένης διάρκειας για ενίσχυση της αγοράς ακινήτων τόσο από ντόπιους όσο και από ξένους αγοραστές.  

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Δάφνινες…Τιμές δεν ξεπλένουν την προδοσία» και γράφει ότι ο Υπουργός Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, η Αλληλεγγύη και το ΕΛΑΜ απέδωσαν τιμές ήρωα με δάφνινα στεφάνια σε αυτούς που επιτέθηκαν στο Προεδρικό κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και κάνει λόγο για «πράξη προσβολής στο λαό και στην ιστορία μας. Αλάτι στις πληγές των οικογενειών των πεσόντων στην αντίσταση κατά του πραξικοπήματος και της εισβολής». Σε άλλο θέμα γράφει ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ αθετεί δεσμεύσεις για πανεπιστημιακή σχολή, για εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και για το παλιό νοσοκομείο στη Λάρνακα. Αλλού γράφει ότι δεν πάει άλλο με τα εξαντλητικά ωράρια για τους οδηγούς.  

Η αγγλόφωνη “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο, «Μπούμερανγκ η εικόνα της ασφαλούς χώρας», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος παραδέχθηκε την Τετάρτη ότι η παρουσίαση της Κύπρου ως ασφαλούς χώρας που αντιμετώπισε την πανδημία του κορωνοϊού καλά έγινε δίκωπο μαχαίρι, καθώς οι μεγάλοι οργανωτές ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσαν ότι δεν θα διαθέσουν πτήσεις προς τη Κύπρο λόγω της απαίτησης διενέργειας τεστ κορωνοϊού. Αλλού γράφει για τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών ότι η Τουρκία επιζητεί την εξαίρεση του Τ/κ ηγέτη από τις συνομιλίες Ε/κ και Τ/κ. Σε άλλη είδηση γράφει ότι «ασφαλείς» είναι οι Κύπριοι φοιτητές στις ΗΠΑ, καθώς η κυβέρνηση Τραμπ ανέκρουσε πρύμναν αναφορικά με την πρόταση της να απελάσει ξένους φοιτητές στη χώρα, οι οποίοι λόγω της πανδημίας φοιτούν στα πανεπιστήμια τους μέσω τηλεδιάσκεψης.

Home