Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ψάχνουν εδώ και τώρα αστυνομικούς - Έρχεται νέα προκήρυξη

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
29.05.2022 - 06:00

Ψάχνουν εδώ και τώρα αστυνομικούς - Έρχεται νέα προκήρυξη

Τρέχει και προηγούμενη διαδικασία - «Τρύπες» λόγω κενών και στην Πυροσβεστική

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η Αστυνομία συνεχίζεται να βρίσκεται σε διαδικασία κάλυψης κενών θέσεων. Τα κενά που υπάρχουν στο Σώμα δεν επιτρέπουν την εύρυθμή του λειτουργία. Όπως πληροφορούμαστε, εντός των αμέσως επόμενων ημερών θα ανακοινωθει νέα προκήρυξη θέσεων με πρωτοβουλία του Αρχηγού Αστυνομίας,  με στόχο την κάλυψή τους.

Μπορεί κάποια κενά από τις 590 κενές θέσεις (ο ακριβής αριθμός θα ξεκαθαρίσει στη συνέχεια) θα καλυφθούν μέσα από τη διαδικασία που τρέχει, αφού μετά τη διαδικασία των  ψυχομετρικών  τεστ  θα γίνουν οι  αθλητικές δοκιμασίες, που αποτελούν σημαντική εξέταση. Επίσης, θα ακολουθήσουν οι ιατρικές εξετάσεις και το νάρκοτεστ.Σημειώνεται ότι το Αρχηγείο ανακοίνωσε στις 06  Μαϊου,  ότι από τη διαδικασία των ψυχομετρικών πέρασαν 313 υποψήφιοι αστυνομικοί και 74 ειδικοί. Καθοριστικής σημασίας είναι το γεγονός ότι  δεν περνούν το σκόπελο όλων των φάσεων στις εξετάσεις όλοι όσοι παρακάθονται σε αυτές.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην Πυροσβεστική υπάρχουν πέραν των 80 κενών θέσεων και ένας αριθμός υποψηφίων θα επανδρώσει την Υπηρεσία. 

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην Offsite ότι στόχος είναι μετά την προκήρυξη, να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες τον Σεπτέμβριο ώστε να γίνουν οι προσλήψεις.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα που προέκυψε με τις διαδικασίες πρόσληψης στην Αστυνομία απασχολεί την Επιτροπή Νομικών της Βουλής.

Σε πρώτο πλάνο είναι  το ζήτημα των 46 υποψηφίων αστυνομικών. Οι εν λόγω αστυνομικοί είχαν περάσει στα ψυχομετρικά τεστ στη διαδικασία που ακυρώθηκε από τον Αρχηγό Αστυνομίας και «κόπηκαν» στη δεύτερη εξέταση που υποβλήθηκαν. Μετά την εξέλιξη αυτή  θέτουν θέμα αξιοπιστίας της εξέτασης, αλλά και άνισης μεταχείρισης.

Το θέμα των προσλήψεων βασάνισε το Αρχηγείο από τον περασμένο Νοέμβριο, αφού το  Διοικητικό Δικαστήριο αποφάσισε την ακύρωση της πρόσληψης 100 αστυνομικών και πυροσβεστών.

Home