Ψάχνουν τις λύσεις για αντιμετώπιση παραβατικότητας στα σχολεία

Ψάχνουν τις λύσεις για αντιμετώπιση παραβατικότητας στα σχολεία

Στο υπουργείο Παιδείας σήμερα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις 

Τις λύσεις για την αντιμετώπιση της βίας και Παραβατικότητας στα σχολεία ψάχνουν Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και υπουργείο Παιδείας με το υπουργό Παιδείας να έχει συνάντηση με ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ και ΟΕΛΜΕΚ στις 11 το πρωί στο υπουργείο Παιδείας.  

Την συνάντηση ζήτησαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις οι όποιες το  περασμένο διάστημα ζήτησαν άμεσα συνάντηση με τον κύριο Χαμπιαούρη μετά και την παραίτηση σχεδόν όλων των λειτουργών που υπηρετούσαν στην ΟΑΠ τα προηγούμενα χρόνια.

 

Οι εκπαιδευτικοί θέλουν να δουν το όλο ζήτημα και να θέσουμε ενώπιον του υπουργού στοιχεία και τεκμήρια στα οποία εδράζονται οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες τους.

 

Πηγές από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να τονίζουν στην ιστοσελίδα μας ότι υπάρχει έντονη ανησυχία καθώς τα προηγούμενα χρόνια ομάδα με την απαραίτητη πείρα υπήρχαν φορές που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε κάποια περιστατικά και διερωτούνται πως θα μπορέσουν φέτος να ανταποκριθούν άτομα τα οποία θα τύχουν απλώς μιας επιμόρφωσης. 

 

Μάλιστα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις πριν από την συνάντηση με τον Κώστα Χαμπιαούρη θα έχουν στις 9 κοινή συνάντηση έτσι ώστε να πάνε στην σύσκεψη με κοινή γραμμή με στόχο να ζητηθούν άμεσες λύσεις.

Καμία ανησυχία στο υπουργείο

Πάντως από πλευράς υπουργείου δεν φαίνεται να υπάρχει ανησυχία με πηγές να επισημαίνουν στην ιστοσελίδα μας ότι οι ίδιοι έχουν προχωρήσει και στελεχώσει την ομάδα άμεσης παρέμβασης.

Μάλιστα τονίζεται ότι η συνάντηση θα είναι ανοικτή και θα αφορά θέματα που έχουν να κάνουν με την βία και την παραβατικότητα. Τέλος επισημαίνεται ότι έγνοια όλων είναι να περιοριστεί το φαινόμενο στον ελάχιστο βαθμό και αν είναι δυνατόν να εξαλειφθεί.  

Home