Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠΣΕ: Απαιτεί άμεση διάλυση του ΝΑΤΟ

Offsite Team -
28.06.2022 - 13:35

ΠΣΕ: Απαιτεί άμεση διάλυση του ΝΑΤΟ

Tο ΝΑΤΟ προωθεί τους πάγιους σχεδιασμούς του αυξάνοντας τον κίνδυνο για ένα γενικευμένο πόλεμο

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) απευθύνει χαιρετισμό στους χιλιάδες διαδηλωτές από όλο τον κόσμο, που κινητοποιήθηκαν στους δρόμους της Μαδρίτης ενάντια στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, κάτω από το σύνθημα «ΝΑΙ στην ειρήνη, ΟΧΙ στον πόλεμο».

Την ίδια ώρα λέει ότι συστρατεύεται στο κάλεσμα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης να απαιτήσουν όλα τα κινήματα ειρήνης, άμεση διάλυση του ΝΑΤΟ.

Ανακοίνωση του ΠΣΕ αναφέρει ότι στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη αναμένεται να εγκριθεί η νέα στρατηγική αντίληψη της βορειοατλαντικής συμμαχίας «ΝΑΤΟ 2030». Η στρατηγική επιβεβαιώνει τους σκοπούς και το ρόλο του ΝΑΤΟ ως επιθετικού, και όχι αμυντικού οργανισμού, που εξυπηρετεί τα πιο πλούσια κράτη της Δύσης.

Με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σημειώνει, το ΝΑΤΟ προωθεί τους πάγιους σχεδιασμούς του αυξάνοντας τον κίνδυνο για ένα γενικευμένο πόλεμο. Η συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής δεν θα στραφεί στην αναζήτηση λύσεων για αποκλιμάκωση του πολέμου και στην ειρηνική διευθέτηση του Ουκρανικού ενώ το όραμα του ουκρανικού λαού για ένα ειρηνικό μέλλον, συνθλίβεται από τη ρωσική επιθετικότητα και τη ΝΑΤΟϊκή επεκτατικότητα.

Το ΠΣΕ αναφέρει ότι ο κυπριακός λαός γνωρίζει πολύ καλά τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. "Οι πληγές από το δίδυμο έγκλημα του 1974, στο οποίο το ΝΑΤΟ δεν είναι αμέτοχο, παραμένουν ακόμα και σήμερα ανοιχτές", καταλήγει στην ανακοίνωση. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home