Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠΣΕΜ: Αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων για τη Γ’ Λυκείου

Offsite Team -
23.09.2021 - 15:19

ΠΣΕΜ: Αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων για τη Γ’ Λυκείου

Thumbnail
Καλεί το ΥΠΠΑΝ

Η ΠΣΕΜ καλεί, σε ανακοίνωση της, το Υπουργείο Παιδείας έστω και τώρα να προχωρήσει τουλάχιστον στην αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων για τη Γ’ Λυκείου για να μην θυματοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι μαθητές που τα τελευταία δύο χρόνια δεν ακολούθησαν «κανονικό» πρόγραμμα μαθημάτων λόγω της πανδημίας.

 

Αναφέρει, παράλληλα, ότι ως ΠΣΕΜ πήρε την πρωτοβουλία για να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση με τους οργανωμένους καθηγητές και τους οργανωμένους γονείς με στόχο να γίνουν κινήσεις για αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων τουλάχιστον για φέτος.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

«Ενώ εδώ και δύο χρόνια σχεδόν δεν ακολουθείται κανονικά το πρόγραμμα μαθημάτων, λόγω της πανδημίας, με τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την περίοδο που τα μαθήματα γίνονταν διαδικτυακά και το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να αναστείλει τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, έρχονται φέτος όχι μόνο να εφαρμόσουν τις εξετάσεις ανά τετράμηνο αλλά και να διαχωρίσουν τις απολυτήριες εξετάσεις με τις Παγκύπριες. Δηλαδή οι μαθητές της Γ’ τάξης θα παρακαθίσουν σε τρεις εξετάσεις μέσα σε περίοδο 5 μηνών», σημειώνει.  

Η ΠΣΕΜ αναφέρει, επίσης, ότι πέραν των υπόλοιπων προβλημάτων που προέκυψαν λόγω της πανδημίας, «έχουμε να διαχειριστούμε και άλλα προβλήματα που υπάρχουν, όπως το ότι κάποιοι κλάδοι σε συγκεκριμένα σχολεία δεν έχουν καθηγητές, ενώ σε συγκεκριμένα μαθήματα τα βιβλία είτε καθυστέρησαν να έρθουν είτε ακόμα δεν ήρθαν».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Οι μαθητές και οι καθηγητές άρχισαν ήδη να τρέχουν να καλύψουν την ύλη για να είναι έτοιμοι για τις εξετάσεις. Ύλη η οποία δεν μπορεί να ακολουθηθεί με δεδομένες τις αντικειμενικές αδυναμίες στην κατανόηση της ύλης των προηγούμενων δύο χρονιών που η πλειοψηφία των μαθημάτων γίνονταν διαδικτυακά», προσθέτει.

«Η θέση των μαθητών για κατάργηση του αντιπαιδαγωγικού μέτρου των εξετάσεων ανά τετράμηνο δεν αλλάζει. Θέση που εκφράστηκε με κινητοποιήσεις, αποχές από τα μαθήματα, ψηφίσματα και δημοψηφίσματα. Σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας δεν εισακούσει τα αιτήματα μας είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με πιο δυναμικά μέτρα», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home