Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠΣΕΜ: Eνέκρινε ψήφισμα για το Κυπριακό

Offsite Team -
04.04.2019

ΠΣΕΜ: Eνέκρινε ψήφισμα για το Κυπριακό

Thumbnail
Το ενέκρινε στο 21ο Συνέδριο της ΠΣΕΜ που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου 2019.

Ψήφισμα για το Κυπριακό, ενέκρινε το 21ο Συνέδριο της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ), το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου 2019, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής.

 

Το 21ο Συνέδριο της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, δια του ψηφίσματος του, κάλεσε τους δύο ηγέτες να μην συνεχίσουν τις προσπάθειες αλληλοεπίρριψης ευθυνών, αφού με αυτό τον τρόπο οδηγούν τον τόπο σε καταστροφικές συνέπειες αντί σε ουσιαστικά αποτελέσματα για το κυπριακό πρόβλημα.

 

«Διεκδικούμε λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στη βάση της πολιτικής ισότητας των δύο κοινοτήτων, των Συμφωνιών του 1977 και 1979 και στη βάση των αρχών και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου. Θεωρούμε απαραίτητη, την συστράτευση όλων, (πολιτική ηγεσία, κοινωνικά σύνολα, πολίτες, φοιτητές και μαθητές) γύρω από τον στρατηγικό στόχο της δικής μας πλευράς – τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα», προστίθεται στο ψήφισμα.

 

Η ΠΣΕΜ ζητεί, παράλληλα, την άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με ουσιαστικό διάλογο και χωρίς παλινδρομήσεις.  

«Το συντομότερο δυνατό θα πρέπει να επανενωθεί η πατρίδα και ο λαός μας. Εκφράζουμε την ετοιμότητα να συνεχίσουμε ακατάπαυστα τον αγώνα για τον τερματισμό των τετελεσμένων της κατοχής, την επανένωση του λαού μας, την αποχώρηση όλων των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, τον τερματισμό του εποικισμού και την αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου», σημειώνεται.  

Η ΠΣΕΜ, στο ψήφισμα της απαιτεί «όπως το εκπαιδευτικό σύστημα μας γαλουχεί με τα ιδανικά της ειρήνης, της επαναπροσέγγισης και της συμφιλίωσης».  

«Επομένως, καλούμε κάθε νέο και νέα της Κύπρου να γυρίσει την πλάτη σε πολιτικές που σπέρνουν το φανατισμό, τη μισαλλοδοξία και τη διχόνοια. Ως μαθητές δεν θα δεχτούμε λύση με επεμβατικά δικαιώματα, ξένους στρατούς και εγγυητές και δεν θα δεχτούμε καμία εμπλοκή της Κύπρου στο ΝΑΤΟ και στα παρακλάδια του. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά και έμπρακτα την πολιτική της επαναπροσέγγισης των δύο κοινοτήτων, ως στοιχείο του αντικατοχικού αγώνα για επανένωση του νησιού. Υποστηρίζουμε την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας, συνεργασίας, αδελφοσύνης και κοινού αγώνα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για μια Κύπρο ελεύθερη, επανενωμένη, ανεξάρτητη, ομοσπονδιακή, εδαφικά ακέραιη και αποστρατιωτικοποιημένη, για όλα τα παιδιά της», σημειώνεται.  

Οι μαθητές στέλνουν, δια του ψηφίσματος τους, «ένα δυνατό μήνυμα αποφασιστικότητας: να εργαστούμε όλοι για τη συντομότερη επίλυση του Κυπριακού».  

Home