Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠΣΕΜ: Επιστολή σε Διευθυντή Τεχνικής για την πρακτική μαθητών

Offsite Team -
29.05.2020

ΠΣΕΜ: Επιστολή σε Διευθυντή Τεχνικής για την πρακτική μαθητών

Thumbnail
Ερωτήματα και ανησυχίες από την ΠΣΕΜ

Επιστολή στον Διευθυντή της Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης έστειλε η ΠΣΕΜ αναφορικά με την πρακτική άσκηση μαθητών της Τεχνικής, εκφράζοντας ορισμένα ερωτήματα και ανησυχίες. 

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για Ios <<<  

Αυτούσια η επιστολή της ΠΣΕΜ 

Αξιότιμε κύριε Διευθυντή Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης

Ως ΠΣΕΜ σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή για να εκφράσουμε ερωτήματα και ανησυχίες σε σχέση με την πρακτική άσκηση των μαθητών Τεχνικής Εκπαίδευσης, η οποία με βάση εγκύκλιο μπορεί να ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου.

Πρώτο,  λόγω της κατάστασης που υπάρχει σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στις οποίες απευθύνονται κυρίως οι μαθητές για την πρακτική τους, έχουν μειώσει τις εργασίες τους. Μειωμένες εργασίες θα έχουν επίσης και τα ξενοδοχεία στα οποία απευθύνονται οι μαθητές του κλάδου των Ξενοδοχειακών, οι οποίοι μάλιστα πρέπει να συμπληρώσουν περισσότερες ώρες πρακτικής άσκησης. Πως διασφαλίζεται ότι όλοι οι μαθητές θα μπορέσουν να γίνουν δεκτοί και να συμπληρώσουν τις απαραίτητες ώρες πρακτικής άσκησης για να πάρουν το απολυτήριο τους;

Δεύτερο, υπάρχει ένα επιπλέον ζήτημα με τους μαθητές των ξενοδοχειακών που θα έρχονται σε επαφή με περισσότερο κόσμο αλλά και τουρίστες. Σε περίπτωση που βρεθεί κρούσμα σε ξενοδοχείο και θα πρέπει να αυτοπεριοριστούν ή να μπουν σε καραντίνα, θα πρέπει και πάλι να συμπληρώσουν κανονικά τις ώρες πρακτικής άσκησης ή θα γίνει εξαίρεση; Θα πρέπει να συμπληρώσουν κανονικά τις 17 βδομάδες πρακτικής οι μαθητές των ξενοδοχειακών ή θα υπάρξει μείωση των εβδομάδων πρακτικής λόγω της κατάστασης με την πανδημία;

Τρίτο, λόγω της κατάστασης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικονομία δεν πρέπει να θυματοποιηθεί κανένας μαθητής και να μείνει απλήρωτος για την δουλειά που θα παράξει κατά την πρακτική άσκηση. Θεωρούμε ότι πρέπει με νομοθετική ρύθμιση να θεσμοθετηθεί η πληρωμένη πρακτική άσκηση, χωρίς με οποιοδήποτε τρόπο να θυματοποιηθούν οι εργαζόμενοι.

Τέταρτο, θεωρούμε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να έχει καταρτίσει ένα κατάλογο με εργοδότες σε κάθε επαρχία οι οποίοι θα έχουν συνεργασία με την κυβέρνηση για να δέχονται μαθητές για πρακτική άσκηση. Ειδικότερα σε αυτές τις συνθήκες είναι πολύ δύσκολο για τους μαθητές και τις Διευθύνσεις των σχολείων να ψάξουν και να βρουν μόνοι τους εργοδότη χωρίς καθοδήγηση για να ασκήσουν την πρακτική.

Τα ερωτήματα και οι ανησυχίες αυτές προβληματίζουν εκατοντάδες μαθητές που για την πρακτική άσκηση μέσα στις συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την πανδημία. Σας παρακαλούμε όπως τα απαντήσετε και διευκρινίσετε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την πρακτική άσκηση.  

Home