Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠΣΕΜ: Ο Σέπος μας είπε “κομματόσκυλα”

Offsite Team -
31.01.2020

ΠΣΕΜ: Ο Σέπος μας είπε “κομματόσκυλα”

Thumbnail
Επίθεση ΠΣΕΜ για το δημοψήφισμα

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΣΕΜ, με την οποία καταγγέλνει δύο διευθυντές σχολείων - Σέπο και Σεργίου - για παρεμπόδιση μαθητών να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα για τις εξετάσεις τετραμήνων. 

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας και να καταδικάσουμε τη συμπεριφορά των Διευθυντών δύο σχολείων που με αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο απαγόρευσαν στους μαθητές να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δημοψήφισμα που εξήγγειλε η ΠΣΕΜ στις 29 Ιανουαρίου.

Η αυταρχική συμπεριφορά του κ. Λοϊζου Σέπου, Διευθυντή του Παγκύπριου Γυμνασίου Λευκωσίας και του  Αδάμου Σεργίου, Διευθυντή του Λυκείου Κοκκινωχωρίων είναι απαράδεκτη και την καταγγέλουμε σε εσάς με σκοπό να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες. Η απαράδεκτη συμπεριφορά των δύο αυτών διευθυντών προσβάλλει τη δημοκρατία, αλλά και το ίδιο το δημόσιο σχολείο.

Ως το θεσμοθετημένο όργανο των μαθητών από το 1994 έχουμε κάθε δικαίωμα να διεξάγουμε δημοψηφίσματα, έρευνες και εκδηλώσεις που αφορούν μαθητικά ζητήματα και οφείλουν οι αρμόδιοι να μας σεβαστούν. Πόσο μάλλον εφόσον ενημερώσαμε έγκαιρα όλα τα σχολεία για τις ενέργειες μας και μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία των διευθύνσεων ήταν υποστηρικτική στην προσπάθεια για να κυλήσει ομαλά η διαδικασία.

Επιπλέον, σας καλούμε να διεξάγεται έρευνα για τον Διευθυντή του Παγκυπρίου κ. Λοϊζο Σέπο ο οποίος, όχι μόνο απαγόρευσε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αλλά εξύβρισε και επιτέθηκε φραστικά στον εκπρόσωπο της ΠΣΕΜ ο οποίος βρέθηκε στο σχολείο για να παραδώσει τα ψηφοδέλτια στους μαθητές του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου. Υπάρχουν μαρτυρίες για αυτό το γεγονός και για τις εκφράσεις που εκστόμισε ο συγκεκριμένος διευθυντής απέναντι σε μαθητές όπως «βλάκα», «ηλίθιε», «κομματόσκυλο» κλπ. Τέτοιες συμπεριφορές δεν χωρούν ούτε στα δημόσια σχολεία. Είναι η πολλοστή φορά που ο συγκεκριμένος διευθυντής εκφράζει την αντιδημοκρατική και αυταρχική του συμπεριφορά και ελπίζουμε πως έστω και τώρα θα απομακρυνθεί μια για πάντα από τους σχολικούς χώρους.

Ως ΠΣΕΜ είμαστε στη διάθεση σας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση"

 

Home