ΠΣΕΜ: Ζητά τιμωρία του Διευθυντή που εκδίωξε μαθήτρια με μαντήλα

ΠΣΕΜ: Ζητά τιμωρία του Διευθυντή που εκδίωξε μαθήτρια με μαντήλα

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ

Η ΠΣΕΜ καταδικάζει, με ανακοίνωσή της,  «την ρατσιστική συμπεριφορά του Διευθυντή του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα ενάντια σε μαθήτρια του σχολείου που φορούσε μαντήλα» και ζητά τη τιμωρία του εν λόγω Διευθυντή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «ο Διευθυντής έδιωξε από το σχολείο τη μαθήτρια και της είπε να μην ξαναπάει στο σχολείο αν θα φορεί μαντήλα».

 

«Ως ΠΣΕΜ εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση μας στη συμμαθήτρια μας. Τέτοια περιστατικά δεν μπορούν να γίνουν  ανεχτά από εμάς. Ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα οφείλει να σέβεται τη θρησκεία, τη φυλή και την εθνικότητα όλων των μαθητών και να δρα με μόνο γνώμονα την ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών και την ανάπτυξη της κριτικής μας σκέψης», προστίθεται.

Όπως αναφέρεται, «οι ηθικοί αυτουργοί των ρατσιστικών συμπεριφορών στα σχολεία βρίσκονται στο Υπουργείο Παιδείας. Η προσπάθεια συντηρητικοποίησης της μαθητικής στολής, η ενίσχυση του στρατοκρατικού κλίματος στα σχολεία, ο αυταρχισμός και η καταστολή γεννούν το ρατσισμό».

Η ΠΣΕΜ καλεί το Υπουργείο Παιδείας «να σταματήσει τη συντηρητική στροφή στην παιδεία και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να τιμωρηθεί ο Διευθυντής».

Home