Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠΣΕΜ:Η πλειοψηφία διαφωνεί- Το Υπ. Παιδείας εμμένει στα τετράμηνα

Offsite Team -
12.07.2019 - 16:15

ΠΣΕΜ:Η πλειοψηφία διαφωνεί- Το Υπ. Παιδείας εμμένει στα τετράμηνα

Thumbnail
Η ΠΣΕΜ το θεωρεί απαράδεκτο

Ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα και «είναι τουλάχιστον απαράδεκτο το γεγονός ότι, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία μαθητών, καθηγητών και μεγάλη μερίδα των γονιών μας, διαφωνεί με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εμμένει στην εφαρμογή του εγκληματικού αυτού μέτρου», αναφέρει η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) σε ανακοίνωσή της.  

Προσθέτει ότι «δυστυχώς η κραυγή αγωνίας του εκπαιδευτικού κόσμου δεν εισακούστηκε και τα πράγματα έφτασαν στο χείλος του γκρεμού».

 

Οπως αναφέρει, «δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να παραμείνουμε θεατές στην εφαρμογή ενός μέτρου, που θα τσακίσει τον ανθρώπινο χαρακτήρα του σχολείου, θα θυσιάσει τους μαθητές στο βωμό του ανταγωνισμού, θα επιβάλει διδακτικούς μονόδρομους και θα μετατρέψει τα σχολεία μας σε εξεταστικά κέντρα, ενώ επιφυλασσόμαστε για τους τρόπους αντίδρασης μας».

 

Για την πρόταση του βουλευτή του ΔΗΚΟ Πανίκου Λεωνίδου, η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι «μπορεί να ήταν βελτιωμένη (όσον αφορά την προφορική αξιολόγηση) από αυτή του Υπουργείου Παιδείας, παρόλα αυτά παραπέμπει και πάλι σε εξετάσεις τετραμήνων» επισημαίνοντας ότι κατατέθηκε «αφού η πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων έδειξε πως δεν έχει πρόθεση να υποστηρίξει την κατάργηση αυτού του αντιπαιδαγωγικού μέτρου ως είχε».  

Στην ανακοίνωσή της η ΠΣΕΜ σημειώνει ότι η θέση της για τις εξετάσεις τετραμήνων, «όπως κατατέθηκε στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής ήταν ξεκάθαρη και αναλλοίωτη από αυτή που υπερασπιζόταν το μαθητικό κίνημα όλο αυτό το διάστημα».  

«Πιστοί στις μαθητικές εντολές που έχουμε λάβει, μέσω δημοψηφίσματος, συλλογών υπογραφών, επαρχιακών συνδιασκέψεων αλλά και γενικών συνελεύσεων ανά το παγκύπριο, αλλά και μέσω των δύο τελευταίων παγκύπριων συνεδρίων μας, ξεκαθαρίζουμε πως το μαθητικό κίνημα δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω, συναινώντας με την όποια πρόταση προνοεί εξετάσεις τετραμήνων» αναφέρει η ΠΣΕΜ.  

Προσθέτει ότι «είναι πραγματικά απορίας άξιο, πώς το Υπουργείο Παιδείας ενώ εδώ και μήνες αναφέρει ότι οι κανονισμοί έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή και δεν μπορούν να αλλάξουν, μέσα σε λίγες ώρες το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει για να ενσωματώσει την πρόταση Λεωνίδου στους κανονισμούς λειτουργίας και εμείς ως ΠΣΕΜ καλούσαμε εδώ και μήνες το Υπουργείο να τροποποιήσει τους κανονισμούς, να καταργήσει τις εξετάσεις ανά τετράμηνο και να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε ένα ουσιαστικό διάλογο για την αξιολόγηση του μαθητή» κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.  

«Φαίνεται όμως πως το Υπουργείο και η κυβέρνηση προτιμούν να κάνουν παζάρια εξυπηρετώντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες παρά να ακούσουν μαθητές, καθηγητές και γονείς», συνεχίζει η ΠΣΕΜ.  

 Αναφέρει, επίσης ότι «θα έπρεπε να προβληματίσει την κοινή γνώμη το γεγονός πως ένας διάλογος ο οποίος έπρεπε να διεξαχθεί και να ολοκληρωθεί τον περασμένο ένα χρόνο, γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο ημερών».  

«Για αυτό φυσικά και δεν φέρουν καμιά ευθύνη οι φορείς της εκπαίδευσης και τα κοινοβουλευτικά κόμματα, αλλά το Υπουργείο Παιδείας, που για μια ολόκληρη χρονιά κρυβόταν πίσω από το δάχτυλο του, ξεκίνησε έναν ‘διάλογο’ πλασματικό για το θεαθήναι, τον οποίο μέχρι το τέλος της χρονιάς απαρνήθηκε ολοκληρωτικά για να προχωρήσει τώρα αυταρχικά με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο», καταλήγει η ΠΣΕΜ.

Home