ΠΣΕΜ:Μας προβληματίζει ο τρόπος εισδοχής στα δημόσια πανεπιστήμια

ΠΣΕΜ:Μας προβληματίζει ο τρόπος εισδοχής στα δημόσια πανεπιστήμια

Επιχειρείται να ανοίξει ο δρόμος για δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια και για Κύπριους φοιτητές, λέει η ΠΣΕΜ

Η ΠΣΕΜ με ανακοίνωσή της καλεί την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής να αναβάλει την προώθηση του τροποποιητικού νόμου σε σχέση με τα ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών στα δημόσια πανεπιστήμια. Σημειώνει ότι το «Προσχέδιο – Εισήγηση Προέδρου Επιτροπής Παιδείας Κ. Χατζηγιάννη», είναι "πολύ προβληματικό", καθώς με τη συγκεκριμένη πρόταση, επιχειρείται να ανοίξει ο δρόμος για εισαγωγή διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια και για τους Κύπριους φοιτητές σε όλα τα προγράμματα σπουδών.  

"Επιπλέον, μας προβληματίζει ιδιαίτερα και ο τρόπος εισδοχής στα δημόσια πανεπιστήμια, που προσφέρονται σε ξένες γλώσσες. Θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι ο βασικός τρόπος πρόσβασης θα πρέπει να είναι οι Παγκύπριες εξετάσεις. Αν δεν διασφαλιστεί αυτό, τότε διερωτόμαστε: Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Κατάργηση των Παγκύπριων Εξετάσεων και δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια για όλους τους φοιτητές, σε όλα τα προγράμματα;", αναφέρει η ΠΣΕΜ

 

"Ως ΠΣΕΜ, καλούμε την Επιτροπή Παιδείας να αναβάλει τον τροποποιητικό νόμο που προωθείται, έτσι ώστε να εξεταστούν όλοι οι προβληματισμοί που εκφράζουν οι μαθητές, ως οι αυριανοί φοιτητές και να γίνουν όλες οι απαραίτητες τροποποιήσεις για να μην καταργηθεί ο δωρεάν χαρακτήρας των δημόσιων πανεπιστημίων. Το απρόσκοπτο δικαίωμα μας στη μόρφωση δεν παζαρεύεται!", καταλήγει η ανακοίνωση.

 ΚΥΠΕ 

Home