Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Ψηφιακό Σχολείο Σαββάτου» - Τι είναι και πώς θα λειτουργεί

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
06.11.2021 - 06:00

«Ψηφιακό Σχολείο Σαββάτου» - Τι είναι και πώς θα λειτουργεί

Εθελοντικά τα παιδιά θα παρακολουθούν παρουσιάσεις - Πότε ξεκινούν και ποιες οι θεματικές

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Σχέδιο για την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας στην εκπαίδευση έχει καταρτίσει το υπουργείο Παιδείας, με τον αρμόδιο υπουργό να ανακοινώνει την δημιουργία και λειτουργία του «Ψηφιακού Σχολείου του Σαββάτου».

Ένας από τους σκοπούς του προγράμματος σύμφωνα με τον Πρόδρομο Προδρόμου είναι η δημιουργία νέου υλικού.

Όπως ανέφερε στην Offsite ο κ. Προδρόμου, το πιο μεγάλο όφελος είναι η δημιουργία της ηλεκτρονικής τράπεζας με υλικό που θα είναι πάντοτε αξιοποιήσιμο σε εκπαιδευτικές διαδικασίες για όλες τις βαθμίδες.

Αρχή το Σάββατο 13 Νοεμβρίου

Την ερχόμενη Δευτέρα (8/11) αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το πρόγραμμα του «Ψηφιακού Σχολείου του Σαββάτου» με τις παρουσιάσεις να είναι προγραμματισμένες να γίνονται 2 Σάββατα κάθε μήνα. 

Η αρχή αναμένεται να γίνει το επόμενο Σάββατο 13 Νοεμβρίου και σύμφωνα με την Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Αθηνά Μιχαηλίδου, μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στο πρόγραμμα για οριστικοποίησή του.

Ποιοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν και πώς θα γίνεται 

Όπως ανέφερε στην Offsite η κ. Μιχαηλίδου οι παρουσιάσεις θα γίνονται το δίωρο 11:00-13:00 τα Σάββατα από εξωτερικούς συνεργάτες, άτομα τα οποία εργάζονται στο υπουργείο Παιδείας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και θα μπορούν εθελοντικά τα παιδιά όλων των ηλικιών να τις παρακολουθούν χωρίς να πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή.

Μαζί με τα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθούν τις παρουσιάσεις και οι γονείς, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα για υποβολή ερωτημάτων κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

«Θα παρουσιάζονται κατά κύριο λόγο θέματα τα οποία δεν καλύπτονται από το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου. Οι παρουσιάσεις θα αφορούν για παράδειγμα την πανδημία, το διαδίκτυο και τους κινδύνους του, ψυχολογική στήριξη των παιδιών μετά την πανδημία, ψυχική ανθεκτικότητα, το περιβάλλον».

Την ίδια ώρα υπάρχει συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δικηγόρων και για θέματα νομικού γραμματισμού. 

Το «Ψηφιακό Σχολείο του Σαββάτου» θα διαρκέσει συνολικά 5 μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τον Μάρτιο του 2022, ενώ σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη θα προστεθούν περισσότερες παρουσιάσεις. 

Οι παρουσιάσεις, κατά την κ. Μιχαηλίδου είναι αρκετά ενδιαφέρουσες καθώς θα προβάλλονται διάφορα βίντεο αλλά και στατιστικά στοιχεία.

Home