Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠτΔ: Δίνει οδικό χάρτη για τις κάμερες τροχαίας - Ευρεία σύσκεψη

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
15.06.2022 - 06:00

ΠτΔ: Δίνει οδικό χάρτη για τις κάμερες τροχαίας - Ευρεία σύσκεψη

Ο Πρόεδρος θα βάλει χρονοδιαγράμματα για την επίλυση των προβλημάτων

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

 Η λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης (κάμερες τροχαίας) απασχολεί και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σήμερα στις 10:30 ο Πρόεδρος κάλεσε ευρεία σύσκεψη για να συζητηθεί η μέχρι στιγμής λειτουργία του συστήματος, αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν μετά την εφαρμογή των καμερών της τροχαίας από τις 25 Οκτωβρίου 2021 που άρχισε πιλοτικά. 

Ο Πρόεδρος αφού ακούσει σφαιρικά τις εκτιμήσεις των αρμόδιων φορέων τότε θα επικεντρωθεί στα προβλήματα που προέκυψαν από τη λειτουργία των καμερών και καθυστερούν την Α Φάση. 

Όπως πληροφορούμαστε, ο Πρόεδρος θα ζητήσει πληροφορίες για την ακύρωση 11.000 εξωδίκων προστίμων και για τις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν στο σύστημα εδώ και 8 μήνες. Παράλληλα, αναλόγως των όσων τεθούν στη σύσκεψη ο Πρόεδρος θα βάλει χρονοδιαγράμματα για την επίλυση των προβλημάτων.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος μιλώντας στην Offsite News ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος κάλεσε τη σύσκεψη για να ενημερωθεί για τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του συστήματος φωτοεπισήμανσης». Ερωτηθείς εάν θα δώσει συγκεκριμένες οδηγίες, ο κ. Πελεκάνος ανέφερε ότι «αναλόγως των όσων ακούσει θα δώσει τις κατάλληλες οδηγίες».

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2022 άρχισαν και οι καταγγελίες όμως προκύπτουν τεράστιες καθυστερήσεις στην αποστολή των εξωδίκων.

Στη σύσκεψη θα βρεθούν τόσο ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, εκπρόσωποι του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας αλλά και του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου και του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας.

>>>>Διαβάστε επίσης: Οι κάμερες δεν κάνουν λάθος - Πότε σβήνουν πρόστιμα<<<<

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής κάμερες έχουν τοποθετηθεί στη διασταύρωση της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή με τη Λεωφόρο Δημοσθένη Σεβέρη στη Λευκωσία, παράλληλα λειτουργούν και σε διάφορα σημεία οι κινητές κάμερες ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να τοποθετηθούν και άλλες σταθερές κάμερες 

Η εγκατάσταση των επόμενων 20 σταθερων καμερών, που καθυστερεί,  θα γίνει τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα στη Λευκωσία θα τοποθετηθούν στις οδούς:

  • Τροόδους με Κωνσταντινουπόλεως
  • Σπύρου Κυπριανού με Διγενή Ακρίτα και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου
  • Αρχιεπισκόπου Κυπριανού με Αρμενίας
  • Προδρόμου

>>>>Διαβάστε επίσης: Κάμερες: Αμφισβητείς ότι παρανόμησες; Τι μπορείς να κάνεις<<<<

Ενώ στη Λεμεσό στις οδούς:

  • Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με Νίκου Παττίχη
  • Αγίας Φυλάξεως με Γλαδστώνος
Home