Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠτΔ: Εγκαινίασε το νέο τερματικό υγρών καυσίμων στο Βασιλικό

Offsite Team -
25.01.2020 - 15:43

ΠτΔ: Εγκαινίασε το νέο τερματικό υγρών καυσίμων στο Βασιλικό

Thumbnail
"Από την 1η Ιανουαρίου 2020 η εταιρεία τροφοδοτεί την Κύπρο από το τερματικό υγρών καυσίμων στο Βασιλικό"

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τέλεσε σήμερα τα εγκαίνια του νέου τερματικού υγρών καυσίμων της εταιρείας Πετρολίνα στη περιοχή Βασιλικού.

 

Σε χαιρετισμό του ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Πετρολίνα Κωστάκης Λευκαρίτης ανέφερε ότι «η μετακίνηση των εγκαταστάσεων στο Βασιλικό σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής, η οποία αναδύεται μέσα από τη διαχρονική αρχή της εταιρείας να είναι αυτάρκης. Από την 1η Ιανουαρίου 2020 η εταιρεία τροφοδοτεί την Κύπρο από το τερματικό υγρών καυσίμων στο Βασιλικό, τηρώντας τα συμφωνηθέντα χρονοδιαγράμματα με το κράτος και τον Δήμο Λάρνακας».

 

Πρόσθεσε ότι «έχουμε επιτελέσει ένα έργο του παρόντος και του μέλλοντος. Οι εγκαταστάσεις μας στο Βασιλικό είναι υψηλής τεχνολογίας, τελευταίων ευρωπαϊκών προδιαγραφών με πλήρη αυτοματοποίηση του ιδίου του τερματικού, που με βάση τις νέες τεχνολογίες πρόσθετων additives δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να διαθέτει άριστης ποιότητας προϊόντα, με όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες για την ασφάλεια του περιβάλλοντος».  

 

Ανέφερε ακόμα ότι το τερματικό «αποτελείται από 18 δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 113 χιλιάδων κυβικών μέτρων όλων των τύπων καυσίμων και είναι κατά 77 χιλιάδες κυβικά μέτρα περισσότερης χωρητικότητας απ’ ότι οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Λάρνακα. Μετά την πλήρη μεταφορά των εργασιών στο Βασιλικό, θα αρχίσει σύντομα η αποξήλωση των υπολοίπων εγκαταστάσεων στη Λάρνακα με την κατεδάφιση όλων των δεξαμενών και τον καθαρισμό της γης».

 

Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «τα ιδιόκτητα οικόπεδα στα οποία βρίσκονται τα τερματικά στην Λάρνακα, θα ενταχθούν σε νέες πολεοδομικές ζώνες με βάση το νέο σχέδιο περιοχής για να τύχουν της κατάλληλης και ανάλογης  ανάπτυξης» ο Κωστάκης Λευκαρίτης είπε ότι «προσβλέπουμε στην ταχεία ανάπτυξη των οικοπέδων αυτών, έτσι ώστε να καταστεί και κινητήριος μοχλός προόδου της πόλης της Λάρνακας». 

 

Από την πλευρά του ο Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Πετρολίνα Ντίνος Λευκαρίτης ανέφερε ότι «το όραμα μας ήταν πάντοτε να είμαστε πρωτοπόροι σε όλα τα βήματα μας ως Όμιλος και να γινόμαστε κινητήριος δύναμη στα οικονομικά και επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας.  Να επενδύουμε σε νέα πρωτοποριακά προϊόντα, υπηρεσίες και υποδομές δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας».

 

Πρόσθεσε ότι «η πυξίδα που κατηύθυνε τις αποφάσεις και κινήσεις της εταιρείας μας ήταν το όραμά της να συνεχίσει να βρίσκεται παντού όπου ο Κύπριος δημιουργεί, δηλαδή στη γη, στον ουρανό, στη θάλασσα. Προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες άριστης ποιότητας στους καταναλωτές, σε ανταγωνιστικές τιμές, παραμένοντας στην κορυφή της κυπριακής αγοράς, με σεβασμό στον Κύπριο καταναλωτή και στο περιβάλλον».  

Ο κ. Λευκαρίτης αναφέρθηκε στη στρατηγική της εταιρείας που όπως είπε βασίζεται στην «συνεχή ανοδική πορεία και τη διατήρηση της ηγετικής της θέσης στον κλάδο δραστηριοποίησής της, στη διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών και των προϊόντων της, στην αύξηση της επικερδότητας στο πλαίσιο του υγιούς ελεύθερου ανταγωνισμού και την προσφορά ικανοποιητικού μερίσματος στους μετόχους της αλλά και στη συμβολή της στην ευημερία των εργαζομένων και της κοινωνίας».  

Τόσο ο Εκτελεστικός Πρόεδρος όσο και ο Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος της Πετρολίνα εξέφρασαν ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη, τους πρώην Υπουργούς Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο και Συγκοινωνιών Μάριο Δημητριάδη, καθώς και όλους τους Γενικούς Διευθυντές και λειτουργούς των αρμόδιων Υπουργείων για τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν. 

 

Μετά τους χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο χώρο όπου βρίσκονται τα καύσιμα και από αντλία έβαλε καύσιμα σε βυτιοφόρο, ενώ στη συνέχεια έγινε η αποκάλυψη πλάκας.  

Η τελετή εγκαινίων του νέου τερματικού υγρών καυσίμων ξεκίνησε με αγιασμό από τον Μητροπολίτη Τριμυθούντος Βαρνάβα και σ’ αυτήν παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, οι τέως Υπουργοί Εσωτερικών και Μεταφορών Σωκράτης Χάσικος και Μάριος Δημητριάδης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Πέτρος Δημητρίου, Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων, βουλευτές, οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Αραδίππου, βουλευτές, Κοινοτάρχες της περιοχής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ.

ΚΥΠΕ

Home