Πτώση της θερμοκρασίας - Αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα

Πτώση της θερμοκρασίας - Αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα

Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ θερμή αέρια μάζα αναμένεται σταδιακά από αύριο.

Το απόγευμα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως θαλάσσιοι, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Τοπικά πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως θαλάσσιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Από την Τετάρτη το βράδυ δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Τρίτη, για να κυμανθεί αισθητά πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους, ενώ την Τετάρτη αναμένεται μικρή περαιτέρω άνοδος, για να παραμείνει στα ίδια επίπεδα την Πέμπτη.

Home