«Πυρετός» στην Αστυνομία: Έρχονται προαγωγές/ Θέλουν αστυνομικούς

«Πυρετός» στην Αστυνομία: Έρχονται προαγωγές/ Θέλουν αστυνομικούς

Πρωτοφανής κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Σε πυρετώδεις διεργασίες με στόχο να μπει «νέο αίμα» στην Αστυνομία για να καλυφθούν τόσο τα κενά που προκύπτουν τόσο στην πυραμίδα όσο και στα χαμηλά στρώματα βρίσκεται η Δύναμη.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Με βάση τα στοιχεία που εξασφάλισε η Offsite μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2021 υπήρχαν συνολικά 458 κενές θέσεις. Για το σκοπό αυτό στο Αρχηγείο γίνεται μια συνεχής προσπάθεια  και διεργασίες για την πρόσληψη νέων αστυνομικών. Σημειώνεται ότι στις 23 Ιουνίου 2021 ανακοινώθηκε από την Αστυνομία ότι πέτυχαν στις εξετάσεις πρόσληψης σε Αστυνομία και Πυροσβεστική 427 υποψήφιοι. Ωστόσο, αυτοί που θα προσληφθούν πρέπει να περάσουν και άλλες δοκιμασίες όπως αθλητικά γυμνάσια και ψυχομετρικά τεστ.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ψάχνουν και special

Όπως πληροφορούμαστε, οι 410 πέρασαν τη διαδικασία των ψυχομετρικών τεστ. Η ενίσχυση με νέο αίμα αφορά και ειδικούς αστυνομικούς.  To Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 418 υποψήφιοι παρακάθισαν σε γραπτές εξετάσεις ώστε να διεκδικήσουν τις 104 θέσεις ειδικών αστυνομικών. Οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στα Μαθηματικά, Ελληνικά, Γενικές Γνώσεις και Αγγλικά.

H  νέα διαδικασία πρόσληψης ειδικών αστυνομικών άρχισε να τρέχει από τις 05 Ιουλίου οπότε και άρχισαν οι αιτήσεις. Η  ενίσχυση με προσωπικό θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη αστυνόμευση καθώς επίσης στην πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος. 

Bαρβάτες προαγωγές

Πέραν των προσλήψεων στο Αρχηγείο σκέφροναι και τις προαγωγές ώστε να καλυφθούν τα πολλά κενά που προκαλούνται από αφυπηρετήσεις μελών. Μέχρι το τέλος του 2021 πρέπει να προαχθούν 4 Ανώτεροι Αστυνόμοι, 6 Αστυνόμοι Β’, 30 Ανωτεροι Υπαστυνόμοι, 59 Υπαστυνόμοι και 111 Λοχίες.

Home