Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πυρκαγιά Πάφος: Άρχισε η καταγραφή των ζημιών

Offsite Team -
20.09.2021

Πυρκαγιά Πάφος: Άρχισε η καταγραφή των ζημιών

Τις ζημιές που άφησε η χτεσινή πυρκαγιά καταγράφουν λειτουργοί της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου

Τις ζημιές που άφησε η χτεσινή πυρκαγιά στην Επαρχία Πάφου καταγράφουν λειτουργοί της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου. 

Όπως ανέφερε η κ. Λάμπρου, η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου βρίσκεται από χτες σε συνεχή επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Πολιτική Άμυνα και το Υπουργείο Εσωτερικών μετά την εκδήλωση της μεγάλης πυρκαγιάς στις περιοχές Γιόλου – Μηλιού και Σίμου – Δρύμου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Λάμπρου ανέφερε πως έχουν βοηθήσει χτες στο έργο της κατάσβεσης με αποστολή μηχανημάτων αλλά και βυτιοφόρου, παρακολουθώντας στενά την κατάσταση και ενημερώνοντας και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σήμερα, συνέχισε, γίνεται μια πρώτη διερεύνηση διότι, όπως είπε, οι πληροφορίες που έχουν για ζημιές αφορούν άγρια βλάστηση, δέντρα και κάποια υποστατικά αποθηκών. 

Πρόσθεσε επίσης, πως η Επαρχιακή Διοίκηση μαζί με το Υπουργείο Εσωτερικών καλύπτουν οικιστικές μονάδες αφού εξετάσουν και τα θέματα της κάλυψης από τις ασφαλιστικές εταιρείες ή και επαγγελματικά υποστατικά αλλά και για κάποια οχήματα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, συνέχισε, γίνεται μια διερεύνηση με τους λειτουργούς της Επαρχιακής Διοίκησης για τις υφιστάμενες ζημιές ενώ είπε ότι δεν υπάρχουν στο παρόν στάδιο πληροφορίες για καταστροφές σε κατοικίες, πέραν από κάποιες περιφράξεις και κάποια γεωργικά υποστατικά.

Είπε ακόμη πως τις  καταστροφές σε φυτείες και σε γεωργικά υποστατικά θα τις εξετάσει το Τμήμα Γεωργίας. Επιτόπια έρευνα στο μεταξύ γίνεται και από κλιμάκιο του Τμήματος Γεωργίας.

ΚΥΠΕ

Home