Πυροσβέστες σε 24ωρο καθήκον λόγω … κορωνοϊου

Πυροσβέστες σε 24ωρο καθήκον λόγω … κορωνοϊου


Τα νέα δεδομένα στην Πυροσβεστική - Τι ισχύει

Αλλάζει τα πάντα ο κορωνοϊός, ακόμα και τον τρόπο δουλειάς των Σωμάτων Ασφαλείας. Στον ρυθμό του Covid 19 μπήκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τη διεύθυνσή της να παίρνει από την περασμένη Δευτέρα 23 Μαρτίου μια μάλλον πρωτοποριακή απόφαση.

Χαρακτηριστικά, τροποποίησε το ωράριο βάρδιας των πυροσβεστών ώστε να είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι. Όπως εξήγησε στην Offsite o εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, σχηματίστηκαν σε κάθε Σταθμό τέσσερις βάρδιες πυροσβεστών. Οι δυο βάρδιες θα εργάζονται για ένα 15ημερο σε 24ωρη βάση μέρα παρά μέρα.  Δηλαδή από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 08:00 το πρωί της επόμενης ημέρας. Με το πέρας του 24ωρου της πρώτης βάρδιας, οι πυροσβέστες που την αποτελούν θα ξεκουράζονται για μια ημέρα και θα αναλαμβάνει για 24ωρο καθήκον η δεύτερη βάρδια.

Οι άλλες δυο βάρδιες για 15 ημέρες δεν θα εργάζονται,  τα μέλη της θα μένουν σπίτι, αλλά ανά πάσα στιγμή θα βρίσκονται στο Σταθμό (θα είναι on call). Mετά την παρέλευση του 15ημερου θα αναλάβουν 24ωρες βάρδιες ξεκουράζοντας τους συναδέλφους τους.

Ο κ. Κεττής ανέφερε ότι η απόφαση που εγκρίθηκε από την ηγεσία της Αστυνομίας κρίθηκε αναγκαία λόγω των συνθηκών εκτάκτου ανάγκης και αποσυμφόρησης των Σταθμών. Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, η Υπηρεσία λαμβάνει προληπτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, ενώ και ο κάθε πυροσβέστης προσωπικά φροντίζει τον εαυτό του σε θέματα υγιεινής.

Πέραν των πυροσβεστών πρώτης γραμμής (Σταθμοί), το προσωπικό που εργάζεται ώρες γραφείου,προσάρμοσε το ωράριό του όπως αυτό της Αστυνομίας για σκοπούς αποσυμφόρησης από τα γραφεία. Συγκεκριμένα, θα εργάζονται 13 συνεχόμενες ώρες και την επομένη δεν θα εργάζονται.

 

Home