Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πυροσβεστική:«Μάχη» για προαγωγές-Πόσοι διεκδικούν, πόσους θέλουν

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
05.12.2021 - 06:30

Πυροσβεστική:«Μάχη» για προαγωγές-Πόσοι διεκδικούν, πόσους θέλουν

Εκκρεμούν οι προαγωγές σε όλη τη δομή της αυτονομημένης πυροσβεστικής

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις 15 Οκτωβρίου 2021 έλαβε σάρκα και οστά. Ενάμισι μήνα μετά όμως επισήμως μόνο η θέση του Αρχιπύραρχου καλύφθηκε με το διορισμό από την Υπουργό Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου του κ. Πόλυ Χατζηβασιλείου.

Πλέον αρχίζει η μάχη για τις προαγωγές όπου σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite από ανώτερη πηγή της Πυροσβεστικής διεκδικούν τις 41 θέσεις προαγωγής 85 υποψήφιοι.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Συνολικά εκκρεμούν οι προαγωγές σε όλη τη δομή της αυτονομημένης πυροσβεστικής δηλαδή για: 

Tέσσερεις  πύραρχους –Θα έχουν έδρα το Αρχηγείο Πυροσβεστικής. Ο ένας θα αναλάβει τον κλάδο Επιχειρήσεων (σ.σ. συμπεριλαμβανομένου και της ΕΜΑΚ) – ο άλλος τον κλάδο Υποστήριξης και Διοίκησης, ο τρίτος τον κλάδο Υποστήριξης και ο τέταρτος τον κλάδο Εκπαίδευσης. Η κλίμακά τους μισθολογικά θα κυμαίνεται μεταξύ Α12-Α13.

Επιπυραγούς  κάτι αντίστοιχο σε βαθμό με τους Αστυνόμους Β’. Πυραγούς, υποπυραγούς  και  πυρονόμους

Σημειώνεται ότι θέσεις προαγωγής δεν θα τύχουν οι αρχιπυροσβέστες, αλλά τιμητικής διάκρισης καθώς και οι πυροσβέστες (σε αυτή τη φάση).

Στα χέρια του Αρχηγού Αστυνομίας

Το θέμα των προαγωγών στην Πυροσβεστική χειρίζεται αποκλειστικά ο Αρχηγός Αστυνομίας  και τα Συμβούλια Προαγωγών που ορίζει. Σύμφωνα με τον Αρχιπύραρχο Πόλυ Χατζηβασιλείου οι διαδικασίες θα προχωρήσουν στο επόμενο διάστημα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Οι προαγωγές για τους τέσσερις πύραρχους, επιπυραγούς και πυραγούς θα κριθούν από ειδική επιτροπή που αποτελείται από τον Αρχιπύραρχο και δυο ανώτερους αξιωματικούς της Αστυνομίας που διόρισε ο Αρχηγός Αστυνομίας. Οι προαγωγές  υποπυραγών και πυρονόμων θα κριθούν μέσα από τις διαδικασίες της Αστυνομίας.  

Home