Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

REACTION: 6 νεκροί σε 16 ημέρες από τροχαίες συγκρούσεις

Offsite Team -
21.07.2020 - 11:05

REACTION: 6 νεκροί σε 16 ημέρες από τροχαίες συγκρούσεις

Thumbnail
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις τροχαίες συγκρούσεις, κρούει η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του Οργανισμού REACTION

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις τροχαίες συγκρούσεις, κρούει η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του Οργανισμού REACTION.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του REACTION, σε διάστημα 16 ημερών 6 συνάνθρωποι μας έχασαν την ζωή τους σε τροχαίες συγκρούσεις, ενώ κάποιοι άλλοι την ίδια περίοδο δίνουν μάχη να κρατηθούν στην ζωή. 

 

Άνθρωποι που ξεκίνησαν να πάνε στη δουλεία τους, μια επίσκεψη, σε μια εκδήλωση και δεν επέστρεψαν ποτέ στο σπίτι τους.

 

Ο Πρόεδρος του REACTION, Μάριος Σταύρου, δήλωσε ότι είναι αδιανόητο άνθρωποι να χάνονται στην άσφαλτο, οικογένειες να διαλύονται από την μια στιγμή στην άλλη και ζωές να αλλάζουν σε μερικά δευτερόλεπτα.

 

«Η Κύπρος δεν αντέχει άλλους νεκρούς στην άσφαλτο. Είμαστε ως χώρα, με την πλάτη στον τοίχο και οφείλουμε να πάρουμε μέτρα και να υλοποιήσουμε πρακτικές που θα επιφέρουν μείωση στις τροχαίες συγκρούσεις. Οι τροχαίες συγκρούσεις αποτελούν πλέον ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά προβλήματα και οφείλουμε ΟΛΟΙ να ενσκήψουμε πάνω στο πρόβλημα και να μην σηκώσουμε κεφάλι μέχρι να βρούμε λύσεις που θα οδηγήσουν στην μείωση. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος ούτε και περιθώρια», κατέληξε ο κ. Σταύρου.  

Η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του Οργανισμού REACTION εισηγείται την διαμόρφωση μιας ενιαίας εκπαίδευσης οδικής ασφάλειας που να ξεκινά από το νηπιαγωγείο και να συνεχίζεται δια βίου, τη διαμόρφωση ενός ενιαίου νομοθετικού πλαισίου που να ενισχύει τόσο την πρόληψη, την καταστολή αλλά και την αποκατάσταση.  

Αναφέρει, επίσης, ότι όλοι μπορούν να πετύχουν βελτιώσεις στην οδική ασφάλεια, πολιτεία, πολιτικά κόμματα, ΜΜΕ, Αστυνομία, Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί, Πανεπιστήμια, Εταιρείες και οργανισμοί.  

Σημειώνει ότι πρέπει να υπάρξει όμως μια κοινή κοινωνική συμμαχία με ένα και μόνο στόχο, την υλοποίηση δράσεων για την μείωση των τροχαίων συγκρούσεων.  

«Ως οργανισμός απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους να συμπορευθούμε για την μείωση των τροχαίων συγκρούσεων. Καλούμε παράλληλα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρμόδιους Υπουργούς Μεταφορών και Δικαιοσύνης, να συγκαλέσουν ευρεία σύσκεψη, ακόμα και τις επόμενες ημέρες, και να τεθούν επι τάπητος χρονοδιαγράμματα και δράσεις. Να αναλυθούν κενά και ανάγκες, και να γίνουν διορθωτικές κινήσεις. Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση και τους περιορισμούς λόγω του covid19, αυτή η αλυσίδα συσκέψεων με όλους τους φορείς, μπορεί να γίνει και διαδικτυακά», προσθέτει.  

Εισηγείται, επιπρόσθετα, ένα Οδικό Δίκτυο που να συγχωρεί, την εκπαίδευση Παραβατών και την υποστήριξη Οικογενειών.  

Αναφέρει, τέλος, ότι ως οργανισμός «είμαστε έτοιμοι, όπου και όποτε μας ζητηθεί να παραδώσουμε εισηγήσεις μας που ενδεχόμενα να βοηθήσουν στην λήψη αποφάσεων για μείωση των τροχαίων συγκρούσεων στην χώρα μας».

ΚΥΠΕ

Home