Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ρίχνουν εκατ. € σε app που θα σε ενημερώνει για φωτιά ή πλημμύρες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
02.10.2021

Ρίχνουν εκατ. € σε app που θα σε ενημερώνει για φωτιά ή πλημμύρες

Πρωτοποριακό σύστημα ενημέρωσης του κοινού στα σκαριά / Όλες οι λεπτομέρειες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Σε λίγους μήνες η Κύπρος θα εφαρμόσει ένα πρωτοποριακό σύστημα ενημέρωσης του κοινού που αφορά την ενημέρωση για  πυρκαγιά, έντονα καιρικά φαινόμενα, τσουνάμι ακόμα και... πυρηνική επίθεση.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Στις 17 Ιανουαρίου 2021 η Offsite αποκάλυψε το θέμα. Μετά από 8 και πλέον μήνες η ιστοσελίδα μας επαναφέρει το θέμα με νέα εξέλιξη. Όπως πληροφορούμαστε με τα πλέον επίσημα χείλη ίσως ακόμα και στα μέσα του 2022 αυτό το πρωτοποριακό application θα μπορεί να εφαρμοστεί και στην Κύπρο

Σύμφωνα με την Διοικήτρια της Πολιτικής Άμυνας Μαρία Παπά  η εγκατάσταση του συστήματος θα αγγίξει το ποσό των 3.5 εκ. ευρώ και η συντήρησή του από την εταιρεία που θα αναλάβει την προσφορά θα κοστίσει άλλο 1.5 εκ. Ευρώ.

Εμπλοκή στην εφαρμογή του νέου πρωτοποριακού app θα έχουν πέραν της Πολιτικής Άμυνας η, Αστυνομία, η  Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλες υπηρεσίες.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Με ευρωπαϊκή φινέτσα οι προσφορές

Οι προσφορές θα γίνουν στη βάση ευρωπαϊκού διαγωνισμού με το σύστημα  e -proccurement δηλαδή  ηλεκτρονική υποβολή προσφορών σε ευρωπαϊκο επίπεδο. 

Έτσι θα λειτουργεί το σύστημα

Το νέο application θα λειτουργεί σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Άμυνα  ως εξής: Η προειδοποίηση θα γίνεται μέσω του συστήματος το οποίο θα συνδέεται με κεραίες κινητής τηλεφωνίας ενημερώνοντας όσους συνδρομητές είναι χρήστες του application. Η ενημέρωση θα γίνεται σε τοπικό και όχι παγκύπριο επίπεδο. Παγκύπρια η ενημέρωση θα γίνεται με βάση τους σχεδιασμούς όταν προκύπτει κίτρινη και κόκκινη προειδοποίηση για έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σημειώνεται ότι πέραν της προειδοποίησης το application θα δίνει συμβουλές  για λήψη μέτρων και αντιμετώπισης των φαινομένων.

 

 

 

 

 

Home