Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σ. Δράκου: Υπό δημιουργία Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων

Offsite Team -
28.12.2022

Σ. Δράκου: Υπό δημιουργία Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων

Η Υπ. Δικαιοσύνης είπε ότι η ανέγερση του σταθμού εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της κυβέρνησης

Mε τη σταδιακή δημιουργία του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, συνολικού κόστους 6,1 εκ, χρησιμοποιώντας νέα τεχνολογία, θα μπορεί να παρέχεται εικόνα σε πραγματικό χρόνο κατά την εκδήλωση μιας πυρκαγιάς ή άλλων έκτακτων περιστατικών σε όλη την επικράτεια της Κύπρου, είπε την Τετάρτη η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, εγκαινιάζοντας τον νέο Πυροσβεστικό Σταθμό Πέρα Χωρίου Νήσου.

sdv

Η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε επίσης ότι η ανέγερση του σταθμού εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ποιοτική ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πρόσθεσε ότι ο νέος σταθμός, συνολικού κόστους 350 χιλιάδων ευρώ, καλύπτει πλέον ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο και ευρύ σύμπλεγμα κοινοτήτων και ανέφερε πως εντός της ζώνης ευθύνης του σταθμού, υπάρχουν βιομηχανικές και εμπορικές ζώνες, αγροτικά και γεωργοκτηνοτροφικά υποστατικά, κατοικίες, στρατόπεδα και σημαντικό μέρος των αυτοκινητόδρομων Λευκωσίας – Λεμεσού και Λευκωσίας – Λάρνακας.

sdvdsv

"Αναγνωρίζοντας τις αυξημένες αυτές απαιτήσεις, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, ανταποκρίθηκε στο αίτημα σας, ώστε να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας σας για τη ζωή, την προστασία της περιουσίας και των επενδύσεων σας", συνέχισε.

Η κ. Δράκου ανέφερε επίσης πως η Κυβέρνηση συν τω χρόνω, αυξάνει σταδιακά τον προϋπολογισμό της Δύναμης, ο οποίος έφτασε τα 50,7 εκατομμύρια για το 2023 με αύξηση 12,7% σε σχέση με το 2022.

dsvds

Πρόσθεσε πως ετοιμάστηκε και ψηφίστηκε νομοσχέδιο για τη θεσμοθέτηση του εθελοντή πυροσβέστη, ώστε μέσα από τη σωστή εκπαίδευση και συντονισμό του θεσμού, να στηριχθούν οι εθελοντές πυροσβέστες.

sdvd

Απευθυνόμενη στα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επαναβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση στέκεται απρόσκοπτα στο πλευρό τους και είπε πως η έμπρακτη εκτίμηση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη στο έργο που επιτελείτε, αντανακλάται και στην πρόσφατη απόφαση για την αναβάθμιση των μισθολογικών κλιμάκων αστυνομίας και πυροσβεστικής, η οποία ψηφίστηκε από τη Βουλή και τίθεται σε ισχύ 1η/1ου του 2023.

ΚΥΠΕ

Home