Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το Σάββατο οι Κυβερνητικές εξετάσεις - Πόσοι θα δώσουν

Offsite Team -
20.10.2021 - 06:00

Το Σάββατο οι Κυβερνητικές εξετάσεις - Πόσοι θα δώσουν

Μεγάλη μάχη για μια θέση στη Δημόσια Υπηρεσία - Δηλώσεις στην offsite on air

Γράφει η Ξένια Προδρόμου 

Όλα είναι έτοιμα για τις εξετάσεις για πρόσληψη στη Δημόσια Υπηρεσία, σημειώνει ο Δημήτρης Χανδριώτης, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Εξετάσεων, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Offsite On Air την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα ότι αυξήθηκαν σε σχέση με πέρσι οι υποψήφιοι που θα παρακαθίσουν σε εξέταση μέχρι κλίμακα Α7 και Α8.

Την ίδια ώρα ο κ. Χανδριώτης θέλησε να υπενθυμίσει τους υποψήφιους τα τρία δικαιολογητικά που πρέπει να παρουσιάσουν στο κέντρο εξέτασης την ημέρα που εξετάζονται, ενώ όπως είπε τα αποτελέσματα για τους επιτυχόντες θα δημοσιοποιηθούν τον Ιανουάριο 2022.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Δημήτρης Χανδριώτης, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Εξετάσεων:

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις που αφορούν μέχρι την Α7 κλίμακα ενώ το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται για την κλίμακα Α8 και όλα δείχνουν να είναι έτοιμα, όπως ανέφερε ο κ. Χανδριώτης.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο κ. Χανδριώτης τόνισε ότι κατά την προσέλευση τους στα κέντρα εξέτασης πρέπει να προσκομίζουν τρία δικαιολογητικά, όπως το δελτίο ταυτότητας, το δελτίο υποψηφίου και το safe pass. «Χωρίς αυτά τα έγγραφα δεν μπορεί να παρακαθίσει στην εξέταση ο υποψήφιος», τόνισε.

Πως βρίσκει κάποιος το δελτίο υποψηφίου

Υπογράμμισε μάλιστα ότι το δελτίο υποψηφίου πρέπει να το έχει εκτυπώσει ο κάθε υποψήφιος, εξηγώντας πως μπορεί να εντοπιστεί, όπως και οι κανονισμοί της εξέτασης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία έγινε η εγγραφή για συμμετοχή και αίτηση για την εξέταση. Ο κ, Χανδριώτης υπενθύμισε ότι για τον σκοπό αυτό θα πρέπει το email και ο κωδικός πρόσβασης να είναι ίδιος με αυτό που κατατέθηκε κατά την εγγραφή και υποβολή αίτησης. 

Περισσότεροι από πέρσι οι πολίτες που θέλουν να εργαστούν στη Δημόσια Υπηρεσία

Αυξημένα είναι τα νούμερα των υποψηφίων σε σχέση με το 2020 , σημείωσε ο κ. Χανδριώτης  προσθέτοντας ότι φέτος υπέβαλαν αίτηση για μέχρι την κλίμακα Α7, 4388 άτομα ενώ αντίστοιχα  πέρσι 3686 άτομα. Για μέχρι την κλίμακα Α8 φέτος υπέβαλαν  αίτηση 6518 υποψήφιοι ενώ αντίστοιχα  πέρσι 5506.

Οι επιτυχόντες, οι οποίοι όπως σημείωσε θα ανακοινωθούν και για τις δύο εξετάσεις, μέσα στον Ιανουάριο του 2022, θα μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία που θα προκύψουν μέσα στο 2022. Επομένως, σημείωσε τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα έχουν ισχύ για ένα χρόνο. Τα εξεταστικά κέντρα

Εξετάσεις θα πραγματοποιούνται σε σχολεία που λειτουργούν για τον σκοπό αυτό ως εξεταστικά κέντρα σε όλες τις επαρχίες και ανάλογα με το που ζήτησε ο κάθε υποψήφιος να εξεταστεί, με τρόπο ώστε να τηρούνται και τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Εξετάσεις διορισίμων για εκπαιδευτικούς 2021

Στην ερώτηση για τις εξετάσεις διορισίμων για εκπαιδευτικούς, ο κ. Χανδριώτης σημείωσε πως παράλληλα η υπηρεσία εξετάσεων διοργανώνει τις εξετάσεις για το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση για το 2021. Αυτές οι εξετάσεις, σημείωσε θα ξεκινήσουν στις 13 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 28 Νοεμβρίου.

Δείτε όσα όσα ανέφερε ο Δημήτρης Χανδριώτης, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Εξετάσεων:

Home