Σαββίδης για στημένα: «Η έρευνα θα φθάσει μέχρι τέλους»

Σαββίδης για στημένα: «Η έρευνα θα φθάσει μέχρι τέλους»

Πότε προδίκασε αποτελέσματα

Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να φθάσει μέχρι τέλους η διερεύνηση των υποθέσεων που θα καταγγέλλονται στο red button για διαφθορά στο ποδόσφαιρο εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης την Τετάρτη.  

Ερωτηθείς σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι ανακρίσεις σε σχέση με τις υποθέσεις των ύποπτων αγώνων αλλά και πώς αξιολογούνται τα στοιχεία που δίδονται στην Αστυνομία μέσω της εφαρμογής Red Button, ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως ένα από τα πράγματα που ανακοινώθηκαν μετά από τη σύσκεψη με τα πολιτικά κόμματα που πραγματοποιήθηκε χθες [σ.σ. 25/2/2020], είναι η αύξηση των μελών της ειδικής ανακριτικής ομάδας της Αστυνομίας που διερευνά τα θέματα διαφθοράς ή πιθανής χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων σε δεκατρία άτομα από τέσσερα που ήταν πριν από λίγο καιρό.

Αυτό νομίζω λέει σε όλους κάτι, υπέδειξε ο κ. Σαββίδης, προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν επιθυμεί να προδικάσει το πού βρίσκονται οι ανακρίσεις. «Αυτό που θέλω να επαναλάβω είναι ότι πρώτον, από πλευράς Προέδρου της Δημοκρατίας, Υπουργού Δικαιοσύνης και από πλευράς όλων των κομμάτων όπως φάνηκε χθες, υπάρχει μια πρωτοφανής ομοψυχία, και ομοθυμία, και βούληση για να φθάσουμε εκεί που θα μπορέσουμε να φθάσουμε ώστε να καθαρίσουμε αυτό το απόστημα.

Αυτό είναι ένα μήνυμα το οποίο έχω μεταφέρει πολύ έντονα στην Αστυνομία. Ο ίδιος ο Αρχηγός Αστυνομίας το έχει μεταφέρει στην ανακριτική ομάδα. Θέλω να είστε σίγουροι ότι εκείνο το οποίο θα πρέπει να γίνει για να διερευνηθούν εκείνες οι υποθέσεις που θα καταγγελθούν, είτε μέσω του Red Button, είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, είτε και με τη συνδρομή της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού, η οποία έχει πολύ σοβαρό ρόλο να διαδραματίσει σε αυτή τη διαδικασία, θα διερευνηθούν και θα διερευνηθούν μέχρι τέλους. Εάν θα υπάρξουν αποτελέσματα, να περιμένουμε για να δούμε. Εγώ ελπίζω ότι θα υπάρξουν», είπε ο κ. Υπουργός.  

Home