Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σαββίδης: Η παράτυπη μετανάστευση είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα

Offsite Team -
04.03.2020

Σαββίδης: Η παράτυπη μετανάστευση είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα

Thumbnail
Οι δηλώσεις του Υπ. Δικαιοσύνης

Η παράτυπη μετανάστευση είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα, ιδιαίτερα για τις χώρες της πρώτης γραμμής, και εγείρονται σοβαρά νομικά θέματα, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Σαββίδης είπε ότι πρόκειται για σοβαρό θέμα το οποίο απασχολεί την Κυβέρνηση σε πολύ μεγάλο βαθμό, σημειώνοντας ότι «ως Κυβέρνηση κάνουμε ότι απαιτείται»

«Η κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει για να αντιμετωπίσει την κατάσταση όπως αυτή διαφοροποιείται από στιγμή σε στιγμή», είπε.

Το θέμα, ανέφερε, θα τεθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιεί την ερχόμενη εβδομάδα. Είπε, επίσης, ότι υπάρχουν διάφοροι σχεδιασμοί και διάφορες σκέψεις για αντιμετώπιση της κατάστασης.

Είμαστε η χώρα, είπε, « με το μεγαλύτερο κατά κεφαλή πρόβλημα σε θέματα παράτυπων μεταναστών».

Ο κ. Σαββίδης σημείωσε ότι η Κύπρος έχει εκφράσει την απόλυτη συμπαράστασή της προς την Ελλάδα για το θέμα αυτό και την πρόθεση της να βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της την Ελλάδα για αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο αύξησης της αστυνόμευσης στα οδοφράγματα, ο Υπουργός είπε ότι «αυτό είναι κάτι που μελετάται μέσα στα πλαίσια των αναγκών που παρατηρούνται ανάλογα και με τις αποφάσεις που πάρθηκαν και θα παρθούν σε σχέση με την χρήση των οδοφραγμάτων».

Αν χρειαστεί να υπάρξει περαιτέρω αστυνόμευση στα οδοφράγματα για σκοπούς διευκόλυνσης της διακίνησης ή των ελέγχων που απαιτούνται λόγω του προβλήματος του κορωνοϊού αυτό θα γίνει, είπε, όχι μόνο με αστυνομικούς αλλά και με ιατρικούς βοηθούς.

ΚΥΠΕ

Home