Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

SafePass: Κλείνουν μαγαζιά & βγαίνουν στους δρόμους οι εστιάτορες

Offsite Team -
13.07.2021 - 19:58

SafePass: Κλείνουν μαγαζιά & βγαίνουν στους δρόμους οι εστιάτορες

Προχωρούν σε μέτρα οι εστιάτορες

Ρεπορτάζ: Χαρούλα Αλέξη

Καζάνι που βράζει ο χώρος της εστίασης, με τον έλεγχο των safepass, να προκαλεί τριγμούς, συγκρούσεις και την έντονη διαφωνία των Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής να αναλάβουν το βάρος του ελέγχου των πελατών τους κατά πόσον κατέχουν safepass ή rapid test ή να διορίσουν εργαζόμενο τους σαν λειτουργό ασφάλειας και υγείας. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Για μας ο ρόλος μας σε αυτή την πρόνοια του διατάγματος δεν μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος εκτός από υποστηρικτικός...Σε μια προσπάθεια να μην χαλάσει η εικόνα της Αστυνομίας έχει μεταφερθεί αυτό το βάρος σε μας με αποτέλεσμα να ζήσουμε τις προστριβές τις προηγούμενες ημέρες με τους φίλους μας που επισκέπτονται τους χώρους μας εδώ και χρόνια».

Ο Φάνος Λεβέντης, εξήγγειλε σειρά κινητοποιήσεων των επιχειρηματιών ανά επαρχία, με ημερομηνία έναρξης από την ερχόμενη Παρασκευή. Μεταξύ των μέτρων πορείες προς το αεροδρόμιο Λάρνακας  αλλά και σε κύριες οδικές αρτηρίες της χώρας. Κάποιες επιχειρήσεις μάλιστα,  θα βάλουν λουκέτο αφήνοντας εκατοντάδες πολίτες άνεργους και με απαίτηση για αποζημιώσεις.

Όπως ανέφερε ο κύριος Λεβέντης, αυτά τα μέτρα θα λειτουργήσουν ως «μοχλός πίεσης», και δεν θα είναι μόνο για μέρα, αλλά συνεχόμενα.

«Walk in κέντρα»

Στο μεταξύ, από την Πέμπτη ρίχνονται στη «μάχη» των εμβολιασμών και οι κινητές μονάδες, τα λεγόμενα “walk in” κέντρα όπου θα μπορούν οι πολίτες που το επιθυμούν να εμβολιαστούν χωρίς να έχουν εκ των προτέρων προγραμματίσει ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού». Από την Πέμπτη, θα βρίσκεται ένα κινητό κέντρο ανά επαρχία, και θα στεγάζεται σε υφιστάμενα εμβολιαστικά κέντρα. Όσο για τα διαδικαστικά - οι εμβολιασμοί με αυτή τη μέθοδο θα αρχίσουν σε πρώτο στάδιο για όσους είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ, για να εντοπίζονται εύκολα μέσω του λογισμικού, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους ένα έντυπο ταυτοποίησης των στοιχείων τους.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Νέες κλίνες covid στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Σε κομβικό σημείο βρίσκεται η πανδημία, διαμηνύουν οι επιδημιολόγοι - εκφράζοντας την έντονη τους ανησυχία για την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. 

Σαράντα ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς 26 ετών ο νεαρότερος και 86 ο γηραιότερος. Σήμερα μάλιστα δόθηκαν οδηγίες να αναπτυχθούν ακόμη 12 κλίνες στο νοσοκομείο για την Covid-19.

Home