Σάρα για Τζιωνή: «Ήταν σίγουρος ότι δεν πρόκειται να τον πιάσουν»

Σάρα για Τζιωνή: «Ήταν σίγουρος ότι δεν πρόκειται να τον πιάσουν»

«Τζαι ρώτησα: ‘και να τους σκοτώσεις;’ τζαι κούνησε το κεφάλι του»

Νέα στοιχεία βγήκαν στην επιφάνεια σήμερα σε σχέση με την υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο, με θύματα το Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου, σύμφωνα με την  κατάθεση της πρώην κατηγορούμενης στην υπόθεση Σάρα Σιάμς, η οποία ανέφερε ότι όταν ρώτησε τον Λοΐζο Τζιωνή αν σχεδίαζε από πριν να σκοτώσει το ζεύγος, αυτός κούνησε το κεφάλι του καταφατικά.

Η κατάθεση της Σάρα Σιάμς συνεχίζεται αύριο Τρίτη, στις 0900.

Απαντώντας σε ερώτηση της Εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής Πολίνας Ευθυβούλου είπε ότι μια ημέρα που τον είδε ότι ήταν σε κατάσταση που μπορούσε να του μιλήσει χωρίς να εκνευριστεί τον ρώτησε αν σχεδίαζε καιρό την ληστεία και της απάντησε «περίπου ένα μήνα».

«Τζαι ρώτησα: ‘και να τους σκοτώσεις;’ τζαι κούνησε το κεφάλι του», είπε η μάρτυρας.

Ερωτηθείσα γιατί δεν την έκανε πιο πριν αυτή την αναφορά απάντησε ότι έδωσε τόση έμφαση στο να πει τις λεπτομέρειες του τι συνέβη εκείνη την νύχτα που εκείνη την συζήτηση «την είχα προσπεράσει», και την θυμήθηκε αργότερα αφότου της είχε επιβληθεί η ποινή.

Απαντούσε, όπως ανέφερε στο Δικαστήριο, σε ερωτήσεις της κ. Ευθυβούλου και όταν της το είπε, κατάλαβε από το βλέμμα της πόσο σοβαρό ήταν αυτό το πράγμα. Έγιναν τόσα πολλά πράγματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ένα μυαλό έχω, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν της είχε αναφέρει ποτέ ο Τζιωνής τα συναισθήματά του που σκότωσε δύο ανθρώπους η Σάρα Σίαμς απάντησε ότι «ναι, έτυχε να κάνουμε αυτή την συζήτηση και μου είχε πει ότι ξεπέρασε τους φόβους του με το να σκοτώσει εκείνα τα δύο πλάσματα».

«Μου είπε ότι πλέον δεν φοβάται τίποτα και κανένα, διότι κανένας δεν μπορούσε να του κάνει κακό και ότι ο καλός ο Λοΐζος πέθανε και ότι αν χρειαστεί να ξανασκοτώσει, εν να ξανασκότωνε», ανέφερε.

Η μάρτυρας ανέφερε ακόμη ότι ο Λευτέρης Σολωμού της είπε ότι και ο ίδιος του είχε κάνει κάποιες ερωτήσεις και ότι «του μιλούσε με ενθουσιασμό ο Τζιωνής, λαλούσε του ότι ‘τελικά εν πανεύκολο κάποιος να σκοτώσει, εν όπως στα έργα’».

 

Τι διηγήθηκε ο Λοΐζος Τζιωνής στη Σάρα Σιάμς για το διπλό φονικό

 

Σύμφωνα με την κατάθεση της Σάρα Σιάμς ο Λοΐζος Τζιωνής της διηγήθηκε μια φορά μόνο τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της 18ης Απριλίου 2018.

Σε ερώτηση αν ως την ημέρα που της είπε τα γεγονότα ο Τζιωνής η ίδια ήξερε οτιδήποτε άλλο, απάντησε ότι δεν ήξερε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες.

Εκείνο το βράδυ, αφότου έφυγε με τον Μάριο (Χατζηξενοφώντος) στάθμευσαν το αυτοκίνητο που οδηγούσαν σε χωράφι από το οποίο είχαν οπτική γωνία του σπιτιού στην Ζαλόγγου.

Της ανέφερε ότι έμειναν τόση πολλή ώρα εκεί που άρχισε και έφευγε η επίδραση των ναρκωτικών ουσιών που είχαν καταναλώσει νωρίτερα. Ο Μάριος «τον πίεζε να μπει να τελειώνει». Σε κάποια φάση ο ίδιος άρχισε και έκανε κάμψεις για ζέσταμα και μετά περπάτησε γύρω από το σπίτι.

Είδε ότι ο κ. Γιώργος (Χατζηγεωργίου) καθόταν στο σαλόνι και έβλεπε τηλεόραση. Μετά σκαρφάλωσε και μπήκε στο σπίτι από ένα παράθυρο μικρό και της είπε ότι μόνο ένας καλός αλουμινιτζής θα μπορούσε να καταλάβει ότι το παράθυρο είχε παραβιαστεί.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Σιάμς, μέσα στο σπίτι ο Τζιωνής κοντοστάθηκε και έβλεπε την κ. Ντίνα (Σεργίου) η οποία προσπαθούσε να κοιμηθεί αλλά κατά τον ίδιο ήταν ανήσυχη. Μπήκε μέσα στο δωμάτιο έπιασε ένα μαξιλάρι και πήγε πάνω από την κ. Ντίνα να την πνίξει αλλά αυτή αντιστάθηκε, είπε.  Σηκώθηκε. «Μου είπε ότι επειδή φώναζε έπιασε το μαχαίρι και ξεκίνησε να την μαχαιρώνει», ανέφερε η μάρτυρας.

Μετά άκουσε βήματα και κρύφτηκε πίσω από την πόρτα που ήταν μισάνοιχτη. Στο δωμάτιο μπήκε ο κ. Γιώργος ο οποίος ρώτησε «ήντα που γίνεται δαμέ;» και ότι αμέσως μετά ξεκίνησε να μαχαιρώνει τον κ. Γιώργο. Της διηγήθηκε την πάλη που ακολούθησε και τον τρόπο με τον οποίο έδωσε την τελειωτική μαχαιριά στο θύμα. Παράλληλα, στην κατάθεσή της η  Σάρα Σιάμς ανέφερε ότι πληγές που έφερε στην πλάτη του ο Τζιωνής και στο γόνατό του ήταν αποτέλεσμα από την πάλη του με το θύμα.

Για τον ανήλικο γιο των δύο θυμάτων της, είπε ότι όταν πήγε στο δωμάτιο του ήταν πάνω στο κρεβάτι και αγκάλιαζε τα γόνατά του. Της είπε ότι ήταν ο μόνος που παρακάλεσε για τη ζωή του, «ενώ οι άλλοι ήταν σαν να το περίμεναν». Πρόσθεσε ότι ο ανήλικος γιος των δύο θυμάτων του είπε «μη με σκοτώσεις. Αν θέλεις λεφτά πήενε πιασ’τα». Στη συνέχεια τον κατέβασε κάτω τον ανήλικο, τον έβαλε να ανοίξει τη πόρτα στον Μάριο Χατζηξενοφώνοντος και έπειτα τον κλείδωσε στο υπόγειο.

Μετά της είπε ότι έτρεχαν μαζί με τον Μάριο σε όλο το σπίτι για να κλείσουν τις κουρτίνες έτσι ώστε να μην φαίνονται από έξω και να μπορούν να κινηθούν εύκολα. Ωστόσο, σε κάποιο σημείο ακούστηκε κάτι σαν συναγερμός, γεγονός που τους τρομοκράτησε και έφυγαν για να επιστρέψουν αργότερα.

Σε ερώτηση της κας. Ευθυβούλου πως ήταν ο Τζιωνής όταν περιέγραφε το τι συνέβη απάντησε ότι ήταν άνετος. «Ήταν σαν να περιέγραφε μια ταινία και όχι ότι έγιναν (αυτά) στην πραγματικότητα».

Το ανύπαρκτο χρηματοκιβώτιο

 

Απαντώντας σε ερώτηση της εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής η μάρτυρας ανέφερε επίσης ότι ο Τζιωνής ανέμενε ότι υπήρχε ένα χρηματοκιβώτιο σε δωμάτιο απέναντι από το υπνοδωμάτιο των θυμάτων. Ωστόσο, όταν μπήκε μέσα το χρηματοκιβώτιο έλειπε, όπως της είπε, και ότι το πάτωμα ήταν σπασμένο σαν να το είχαν βγάλει πρόσφατα από την θέση του.

Της είπε επίσης ότι πίστευε ότι το χρηματοκιβώτιο το έκλεψαν τα αδέλφια Ανδρέας και Ηλίας Χαραλάμπους, με τους οποίους είχε συζητήσει προηγουμένως πιθανή ληστεία του σπιτιού.

«Έκατσεν μου την ο Ανδρέας μαζί με τον αρφό του», της είπε, σύμφωνα πάντοτε με την Σάρα Σιάμς.  

«Είσαι φυγάς με ένα φονιά»

 

Η Σάρα Σιάμς έδωσε και την δική της εκδοχή για την νύχτα του διπλού φονικού. Ανέφερε ότι η ίδια και ο Λευτέρης Σολωμού είχαν μείνει στο υπνοδωμάτιο του πατρικού του Τζιωνή περιμένοντας και συζητώντας αφότου ο Τζιωνής και ο Χατζηξενοφώντος είχαν αναχωρήσει.

Ο Τζιωνής, είπε, μας είχε πει ότι «αν χρειαστεί να σκοτώσω, θα σκοτώσω». Αλλά εμείς, δεν τον είχαμε πάρε στα σοβαρά.

Πέρασαν τα μεσάνυχτα. Έπιασε ο Τζιωνής τον Λευτέρη και του είπε «το έκανα». Με τη φράση αυτή, ανέφερε η Σιάμς, «κατάλαβα ότι έκανε κάτι κακό». Πρόσθεσε ωστόσο ότι «δεν ήθελα να παραδεχτώ στον εαυτό μου ότι είχε σκοτώσει».

Όταν ο Τζιωνής επέστρεψε ζήτησε από τον Λευτέρη να βγει από το δωμάτιο για να λίγα λεπτά γονάτισε μπροστά της και της ζήτησε συγνώμη.

Εκείνη την ώρα η ίδια πρόσεξε μια σκούρα κόκκινη ουσία στα γόνατά του και τον ρώτησε τι είναι, χωρίς αυτός να της απαντήσει.

Όταν αργότερα τα χαράματα ο Τζιωνής και η ίδια βρίσκονταν στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση την Αγία Νάπα της είπε «είσαι φυγάς με ένα φονιά» και την ρώτησε αν θέλει να κατεβεί. Η ίδια ωστόσο φοβήθηκε να κατεβεί μόνη της στον αυτοκινητόδρομο και έμεινε στο αυτοκίνητο μαζί του.  

Ένοιωθε σιγουριά ότι δεν θα τον πιάσουν ποτέ

 

Η Σάρα Σιάμς αναφέρθηκε επίσης και στη σιγουριά που ένοιωθε τις πρώτες μέρες μετά το φονικό ο Λοϊζος Τζιωνής, ότι δεν πρόκειται να τον πιάσουν ποτέ.

Είπε ότι κατά τη διάρκεια της παράνομης διαμονής τους στην Αγία Νάπα σε εξοχικό φίλου του Τζιωνή, τηρούσαν από πρωτοβουλία του Τζιωνή δύο σημειωματάρια.

Στο ένα σημειωματάριο έγραφε η ίδια πράγματα που της υπαγόρευε ο ίδιος ο Τζιωνής και στο άλλο σημειωματάριο έγραφε μέσα ο Τζιωνής, αλλά ποτέ δεν της έδειξε τι περιείχε.

«Ένοιωθε σιγουριά ότι δεν πρόκειται να τον πιάσουν ποτέ», είπε.

Ανέφερε ότι το δεύτερο σημειωματάριο γνωρίζει ότι το είδε ο Λευτέρης Σολωμού γιατί της είχε πει αργότερα πράγματα που περιλαμβάνονταν εντός, προσθέτοντας ότι ο ίδιος πίστευε ότι ο ετεροθαλής αδελφός του θα προσπαθούσε να ενοχοποιήσει τον ίδιο. «Σάρα πιστεύκω ότι εν να πιάσω τη θέση του», της είπε, σύμφωνα με την μάρτυρα.

Νωρίτερα, η Σιάμς είχε περιγράψει, μεταξύ άλλων, τη σχέση της με τον Τζιωνή, το γεγονός ότι αφότου άρχισαν την ερωτική τους σχέση, η  ίδια είχε παρατήσει τη δουλειά της και τις σπουδές της και διέμενε μαζί του, ότι έγινε χρήστης ναρκωτικών ουσιών - φυτικής κάνναβης και κοκαΐνης - καθώς και ότι από κάποια στιγμή και μετά άρχισε να την χτυπάει. Είπε επίσης ότι η ίδια έκανε ότι της ζητούσε ο Τζιωνής για να μην τον εκνευρίσει και να δημιουργηθούν εντάσεις.   

Η Σιαμς κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο, κατόπιν δικής της παραδοχής, στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή. Η ίδια είχε αρχικά αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε από κοινού με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους και στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση της στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή, με την Κατηγορούσα Αρχή να αναστέλλει όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

O Λευτέρης Σολωμού, ετεροθαλής αδελφός του Λοϊζου Τζιωνή, παραδέχθηκε σήμερα ενοχή σε δύο κατηγορίες (4 και 5) και απαλλάχθηκε από τις υπόλοιπες από την Κατηγορούσα Αρχή.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Λοΐζος Τζιωνής  και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Home