Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σάρα Σιάμς: Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη

Offsite Team -
15.07.2019 - 11:20

Σάρα Σιάμς: Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη

Thumbnail
Η διαδικασία πραγματοποιείται υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας, σε μια κατάμεστη αίθουσα

Την σχέση της με το Λοΐζο Τζιωνή και τα όσα διαμείφθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια την νύχτα του διπλού φονικού στο Στρόβολο με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου, περιέγραψε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η πρώην κατηγορούμενη στην υπόθεση Σάρα Σιάμς.

«Ήρθα εδώ για να πω την αλήθεια», είπε, και για την μνήμη των θυμάτων και του ανήλικου γιού τους.  «Θέλω να φύγει όλο το βάρος από πάνω μου», συνέχισε. Φεύγοντας από εδώ, πρόσθεσε η Σάρα Σιάμς «να ξέρω ότι έχω τη συνείδησή μου ήσυχη, ότι τα είπα όλα».

Η διαδικασία πραγματοποιείται υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας, σε μια κατάμεστη αίθουσα.

Η κατηγορούμενη απευθύνεται προς το δικαστήριο από το βήμα του μάρτυρα το οποίο έχει τοποθετηθεί διαγωνίως προς το έδρανο των δικαστών.

Για το γεγονός αυτό έγινε ένσταση εκ των δικηγόρων υπεράσπισης, αφού λέχθηκε ότι δεν μπορεί κανείς να δει ξεκάθαρα την έκφραση του προσώπου της. Ωστόσο, το Δικαστήριο συμφώνησε με την Κατηγορούσα Αρχή ότι η μάρτυρας απευθύνεται σε αυτό και αυτό είναι που θα αξιολογήσει την αξιοπιστία της.

Η διαδικασία συνεχίζεται.

Η Σιαμς κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο, κατόπιν δικής της παραδοχής, στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή. Η ίδια είχε αρχικά αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε από κοινού με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους και στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση της στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή, με την Κατηγορούσα Αρχή να αναστέλλει όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Λοΐζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Home