Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σαρώνει η κακοκαιρία - Ισχυροί άνεμοι και διακοπές ρεύματος

Offsite Team -
06.01.2020

Σαρώνει η κακοκαιρία - Ισχυροί άνεμοι και διακοπές ρεύματος

Thumbnail
Ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες στο μενού του καιρού

Ισχυροί έως και θυελλώδεις άνεμοι στα νότια παράλια και χιονόπτωση, βροχόπτωση και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά που θα εξαπλωθούν μετά το μεσημέρι, είναι τα χαρακτηριστικά του συστήματος που πλήττει την Κύπρο και θα συνεχίσει μέχρι και το μεσημέρι αύριο.

Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν μετά το μεσημέρι αύριο.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί 6 με 7 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι θυελλώδεις 8 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυματώδης μέχρι τρικυμιώδης

Στο μεταξύ σε ισχύ είναι η Κίτρινη Προειδοποίηση που εκδόθηκε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και αύριο στις 13:00. 

1

Από τους σφοδρούς ανέμους παρατηρούνται αρκετές διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη την Κύπρο. 

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την ΑΗΚ οι περιοχές που επηρεάζονται: 

Φαρμακάς

Λυθροδόντας

Περιβόλια Λάρνακας

Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας

Κίτι

Ορόκληνη

Πύλα

Δρύμου

Σίμου

Δρυνιά

Μηλιού

Λάσα

Αναβαργός

Σωτήρα

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Αύριο ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί 6 με 7 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι θυελλώδεις 8 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυματώδης μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά. Στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι σφοδροί 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυματώδης αλλά στα δυτικά και νότια θα είναι μέχρι τρικυμιώδης.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά αλλά μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, όπου πιθανό να πέσει και χιόνι ή χιονόνερο.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ενώ πιθανό να εκδηλωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα. Στα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει.

Home