Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σε 24ωρη απεργία εργαζόμενοι του Δήμου Πάφου

Offsite Team -
03.03.2020 - 09:11

Σε 24ωρη απεργία εργαζόμενοι του Δήμου Πάφου

Thumbnail
Από το πρωί

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται από το πρωί  οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πάφου. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, λίγο πριν τις 08:00 το πρωί και με πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα, όπως “σεβασμός στις συλλογικές συμβάσεις” , και όχι στην “απορρύθμιση των εργατικών σχέσεων”, εξέφρασαν την αντίδραση τους στην απόφαση της τοπικής αρχής να εκχωρήσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των σκυβάλων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων , οι εργαζόμενοι σε Γενική Συνέλευση που έγινε την Τρίτη 18/2/2020 αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που στηρίζουν την απόφαση αυτή των εργαζομένων ΟΗΟ-ΣΕΚ,ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΔΕΟΚ είχαν προειδοποιήσει τον Δήμο ότι θα αντιδρούσαν δυναμικά.

Οι εργαζόμενοι, προστίθεται στην ανακοίνωση,  καλούν το δημοτικό συμβούλιο να άρει την απόφασή του και να προχωρήσει σε άλλες διευθετήσεις σε συνεννόηση με το συνδικαλιστικό κίνημα με στόχο την παραμονή του κλάδου στον Δήμο, την προσφορά ποιοτικότερων υπηρεσιών στους δημότες και την εφαρμογή ρυθμισμένων εργασιακών σχέσεων στον κλάδο.

Η 24ωρη αυτή απεργιακή κινητοποίηση είναι προειδοποιητική και ανάλογα με τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τα μέτρα προειδοποίησαν εργαζόμενοι και συντεχνίες. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν τους δημότες να κατανοήσουν την ταλαιπωρία, ενώ παράλληλα ζητούν την κατανόησή τους για την ταλαιπωρία που η απεργία αυτή θα τους προκαλέσει. 

Πρέπει όμως, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι συντεχνίες, να κατανοήσουν τόσο ως δημότες όσο και ως εργαζόμενοι και ενεργά μέλη της κοινωνίας, ότι αν περάσουν τέτοιες πολιτικές οι συνέπειες θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό, γι’ αυτό και ζητούν τη συμπαράσταση των δημοτών.

Σημειώνεται πως η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προβλέπει την απορρόφηση του προσωπικού της Υπηρεσίας Καθαριότητας στην Υπηρεσία Πρασίνου με τη διαβεβαίωση ότι κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του.

Για τη λήψη της απόφασης ο Δήμος Πάφου είχε παρουσιάσει μελέτη με βάση την οποία θα εξοικονομούσε ένα σημαντικό ποσόν σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Οι συντεχνίες αλλά και όσα μέλη του δημοτικού συμβουλίου μειοψήφησαν είχαν υποστηρίξει ότι από την επιβολή τελών αποκομιδής σκυβάλων ο Δήμος εξοικονομεί ετησίως πέραν του ενός εκατομμυρίου το οποίο αν επενδυόταν στην Υπηρεσία Καθαριότητας θα μπορούσε να εκσυγχρονίσει τον στόλο των απορριμματοφόρων και να προσφέρει ποιοτικότερες υπηρεσίες στους δημότες.

Από την πλευρά τους οι  συντεχνίες υποστηρίζουν επίσης ότι τα τελευταία χρόνια μεθοδεύτηκε η αποδιοργάνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας ώστε να δικαιολογηθεί η διάλυσή της.

ΚΥΠΕ

Ενθουσιασμένη με τον διαγωνισμό ρομποτικής Robotex η Αννίτα (vid)

Offsite Team -
26.06.2022 - 10:46

Ενθουσιασμένη με τον διαγωνισμό ρομποτικής Robotex η Αννίτα (vid)

Η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ενθουσιάστηκε με τις παρουσιάσεις και το καινοτόμο περιεχόμενο των κατασκευών που δημιούργησαν οι συμμετέχοντες στον 5ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex και εξέφρασε τον θαυμασμό της για το επίπεδο των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών. Η κ. Δημητρίου, παρευρέθηκε το Σάββατο, στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, για την έναρξη του διαγωνισμού. 

Το Robotex Cyprus 22 που διοργανώνεται από το Cyprus Computer Society (CCS) θα γιορτάσει τα πέμπτα γενέθλια του, ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Κύπρο, όπως καθιερώθηκε από το 2017.

1

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετέχουν 625 ρομποτίστριες και ρομποτιστές, μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες και ενήλικες από όλη την Κύπρο για να διαγωνιστούν με τα ρομπότ τους στις 20 διαφορετικές προκλήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την εισαγωγική ομιλία του Προέδρου του CCS, Κώστα Αγρότη, την εκδήλωση χαιρέτισαν η Μαρία Μιλτιάδου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Οργανισμού Νεολαίας, ο καθηγητής Γιώργος Χρυσάνθου εκ μέρους του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Διευθυντής Έρευνας στο CYENS και ο Χρίστος Χρίστου, Πρόεδρος του IET Cyprus.

Η διήμερη εκδήλωση είναι ανοικτή τόσο για τους γονείς, συγγενείς και φίλους των διαγωνιζομένων όσο και για το ευρύ κοινό που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ρομποτικές μάχες και να επισκεφτεί εκθέσεις ρομποτικών κατασκευών.

Το Σάββατο, η σειρά Line Following εμπλουτίστηκε από πίστες με διάφορα εμπόδια τα οποία έπρεπε τα ρομπότ να αποφύγουν, στον διαγωνισμό Μaze τα ρομπότ προσπάθησαν να βρουν την έξοδο του λαβύρινθου και στο ράλλυ Folkrace πολλά ρομπότ αγωνίστηκαν ταυτόχρονα σε ειδική πίστα.

2

Την Κυριακή στη μονομαχία Sumo, τα ρομπότ θα προσπαθούν να εκτοπίσουν το ένα το άλλο από την πίστα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τον διαγωνισμό Colour Picking και το νέο Girls Fire-Fighting (καταπολέμηση πυρκαγιών) που απευθύνεται μόνο σε κορίτσια, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων γυναικών στους τομείς STEAM.

Και τις δύο ημέρες της διοργάνωσης Robotex, μαθητές δημοτικού παρουσιάζουν έργα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με το περιβαλλοντικό θέμα της διαχείρισης αποβλήτων, ενώ στον χώρο υπάρχουν διαδραστικά ενημερωτικά κιόσκια και άλλες δράσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μουσικο-χορευτικές παρεμβάσεις.

Σημειώνεται ότι οι νικήτριες ομάδες δικαιούνται να συμμετέχουν στην αντίστοιχη παγκόσμια διοργάνωση στην Εσθονία, όπου η Κύπρος στο παρελθόν είχε σαρώσει τα βραβεία. Το ΚΥΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας του πέμπτου διαγωνισμού ρομποτικής Robotex.

Πηγή: ΚΥΠΕ

*φωτος - Twitter

Home